Nøgne Ø jubler julen inn

image Er en tur i Grimstad, for å holde foredrag – og har stukket en tur innom Tore Nybø med familie som kan berette at Nøgne Ø har gjort det svært skarpt i årets juleøltester: Førsteplass hos VG i klassen for pol-øl, første og tredjeplass hos Aperitif i klassen for øl over 7%, delt førsteplass i klassen for 4.8% – 6.9%, og førsteplass i klassen for inntil 4.7%.

Det er grunn til å understreke at dette er blindtester.

Samt at jeg har smakt på sakene og kan erklære meg høyst enig med dommerne!

Se spesielt opp for Special Holiday Ale, co-brygget med Stone og Jolly Pumpkin Breweries fra henholdsvis California og Michigan. Mesteparten av produksjonen forsvinner til USA, men det ryktes at Nøgne Ø prøver seg med blant andre dette ølet i verdensmesterskapet til våren. Sist gikk det jo aldeles utmerket, med gullmedalje til Dark Horizon i klassen "Strong Ale", og sølv i klassen for Porter. Selv holder jeg en knapp på God Jul, sterkt juleøl som helst skal drikkes i vinglass, til en skive skinkestek eller for seg selv, med litt tørristede cashewnøtter. Mmmmm.