X må inn i skolen!

Ingar, eldstedatterens tidligere historielærer, har en ikke ueffen blogg hvor han i dag bruker endringer i engelsk skoles historiepensum til å ta et oppgjør med allverdens pedokraters (fantastisk ord!) behov for å gi skolen ansvaret for absolutt alt:

Om det er rusproblemer, incest, rasisme, trafikkulykker, spilleavhengighet, båtføreopplæring, overvekt, mobbing, spiseforstyrrelser, seksuelle overgrep, vold mot kvinner, HIV/Aids, konfliktløsning, mangel på søvn, mangel på mosjon, mangel på frokost, mangel på frukt, mangel på en hobby, mangel på farsrollemodeller, mangel på venner, tobakksforebygging, ensomhet, nettvett, islam, meditasjon, yoga, skismøring, sykkelferdigheter, integrering, tannstell, diskriminering, homofili, entreprenørskap, medisinering, resirkulering, kroppsfiksering, dyrehold – ja hva det enn skulle være, så er alltid universalsvaret: "Dette må inn i skolen!".

Og dermed blir det ikke plass til den grunnkunnskapen som burde danne fundamentet for, ja, nettopp, håndtering av disse problemene. Som til forveksling ligner det å ha et liv.

Anbefales!

5 tanker på “X må inn i skolen!

 1. Dette er et helt sentralt poeng. Det er mange som ønsker å fylle skolen med alle gode formål: Mer gymnastikk, seksualundervisning, bevissthet rundt miljøspørsmål o.l.
  Selv om dette er gode formål, er det viktig å holde fast på hva skolens oppgave først og fremst skal være. Det er dessuten også viktig at politikere og borgere har et reflektert forhold til arbeidsdelingen mellom hjem og skole.
  Basisferdighetene må prioriteres. Alle andre ting kommer i – ja, andre rekke. Uansett hvor gode formål det er.

 2. Utrolig bra artikkel, men den inneholder en liten detalj som er meget provoserende og ikke minst avslørende.
  Læreren innleder artikkelen med å ramse opp en rekke negative ting som han mener ikke burde dyttes inn i skolen, slik som rusproblemer, incest, rasisme, trafikkulykker, spilleavhengighet, båtføreopplæring, overvekt, mobbing, spiseforstyrrelser.. og islam..
  For det første er Islam religion og har alltid vært, er og kommer mest sannsynlig alltid til å være en del av pensumet i religion/sammfunslære/kristendom osv.
  Tilbake til mitt poeng. Artikkelen er:
  1.) provoserende fordi den sammenligner Islam (og ikke eksempelvis Kristendom eller Jødedom) med en rekke negativiteter..
  2.) avslørende fordi den viser hva slags holdning læreren har til Islam (og ikke religion generelt)..
  Helt utrolig at lærere, ambulansepersonell, politi osv. har lov å ytre slike fordomsfulle meninger og holdninger i sine roller. DET burde inn i skolen det…

 3. Anonym kritiker: Jeg tror du misforstår litt, siden jeg i hvertfall delvis kjenner denne læreren og ikke på noen måte tror han har den holdningen til Islam du skisserer. Hans kritikk går mer på at det tilløp til konflikt vi har i Norge mellom «vanlige» nordmenn og en voksende muslimsk minoritet skal være et skoleansvar – at alle samfunnsproblemer som oppstår, nærmest automatisk skal løses ved at de skal inn i skolen.
  (Og i parentes bemerket, jeg merker at jeg blir mer og mer irritert over anonymitet i nettdebatter og andre steder. Hvis du mener det du sier, og ønsker å invitere til debatt, bør du gjøre det under fullt navn. Hva i all verden er poenget med å gjemme seg bak anonymitet – hvis du har meninger, bør du jo våge å stå for dem også offentlig?)

 4. Bare for å presisere: jeg synes artikkelen var meget god og jeg ønsket ikke å skape debatt med innlegget mitt. Jeg skal ikke spekulere i hva læreren mente, men det er ingen tvil om at påstanden/uttalelsen hans kan tolkes på den måten jeg fremstilte det på – altså at Islam stilles på lik linje med rusproblemer, incest, rasisme osv. I en politisk- eller markedsføringskampanjes øyemed skal man aldri undervurdere to ting: media (inkl. blogger) og menneskets underbevissthet. Sprer man et budskap lenge nok gjennom riktig kanal, direkte eller indirekte, vil mottakeren til slutt bli påvirket av dette budskapet. Det har blitt gjort en rekke undersøkelser på dette og dette vet du sannsynligvis bedre enn meg. Viser du en flaske Cola i en tiendedel av et sekund til et publikum i en kinosal i løpet av filmen vil signifikant flere personer gå og kjøpe seg en Cola enn om du ikke gjør det (bare et banalt eksempel).
  På samme linje når Islam henges ut offentlig hver gang en eller annen gær’n ekstremist / terrorist eller hvilken som helst kriminell muslim (som nødvendigvis ikke tror på Gud en gang) gjør noe galt, er media med på å skape et helt forvridd bilde av denne religionen. Gjøres dette ofte nok så får vi det resultatet vi har i dag – å innrømme at man er muslim i Norge (den vestlige verden) i dag er nesten like ille som å innrømme at man var jøde for 40 år siden. Man blir kanskje ikke straffet i form av at man blir satt i fengsel, men du blir heller ikke likestilt med resten av den norske (kristne) befolkningen.
  Tilbake til hvorfor jeg ønsker å forbli anonym:
  Jeg ønsker å forbli anonym fordi vi ikke lever i et perfekt demokratisk land. Ytrer man sine meninger kan det av og til gi uønskede, uheldige konsekvenser. Jeg har et ”stygt”, vanskelig, utenlandsk navn. Men selv etter XX avslag på en rekke forskjellige stillinger som jeg mer enn nok er kvalifisert til, har jeg ennå ikke gitt opp håpet om å få den jobben som jeg fortjener – i likhet med resten av den norske befolkningen. Jeg ønsker å forbli anonym fordi det er mange der ute (mine potensielle arbeidsgivere) som dessverre er veldig flinke til å skjære alle over en kam og som tenker i dikotomier. Er du utenlandsk/muslim/homse osv. kan du neppe være en god, effektiv, verdiskapende og sterk ressurs til en bedrift. Derfor ønsker jeg å forbli anonym denne gangen også.
  Dessverre har jeg med årene lært at skal du som utlending lykkes og integreres i dette landet fullt ut må du klare å holde dine meninger for deg selv når det gjelder enkelte tema.

Det er stengt for kommentarer.