Ting å gjøre når man er forkjølet

image Har tilbragt noen dager på sofaen herover – flyturer og begynnende forkjølelse er ikke tingen. Litt av det nødvendigste av jobb har man jo fått gjort, og idag trodde jeg ting vari orden, men dengang ei.

I alle fall, for lav energi (og med 50 kanaler og ingenting å se på, bortsett fra Super Bowl, som faktisk var morsomt) kan jeg anbefale Top Gear’s videosamling. (og hvis ikke den holder, så er det mer på Youtube.) Et program med samme utgangspunkt som Autofil, men som har genuin humor, mye mer utspekulerte triks, og ikke minst ordentlig interessante biler. Favorittene er absolutt "Botswana or Bust" samt gjengens tur til USA, der de forsøker å kjøre gjennom Alabama med bilene malt fulle av ikke særlig gjennomtenkte fornærmelser mot ting de deler av USA holder for hellig… Å ja, se episodene der de forsøker å ta livet av en Toyota pickup truck. Og de virkelig seriøst interesserte kan jo kose seg med den vanvittige episoden hvor James May kjører en Bugatti Veyron i 407 km/t. (Hehe, jeg har faktisk kjørt fortere: Flytoget i Shanghai gjør 431 km/t. Kjente igjen følelsen, omgivelsene streker forbi…)

Vanvittig morsomt. Men det fører til at man blir interessert i biler og kanskje gjør noe dumt herover…

4 tanker på “Ting å gjøre når man er forkjølet

 1. Top Gear er definitivt tingen når man har et par snufsende dager i sofaen foran seg. I motsetning til Autofil-Larsen som blir slitsom etter 15 minutters sammenhengende falsettfnising er programlederne i Top Gear ferdig med puberteten og er utstyrt med …eh… voksen(?) humor.
  Top Gear har selvfølgelig fordelen av å holde til i et land hvor biler ikke skattes som luksusgjenstander, og de har budsjetter som tillater mer enn å style (harryfisere?) ett prosjekt pr. år og testkjøre 2009-utgaven av VW Bora i norsk 60-sone.
  Top Gear sin «Winter Olympics»-episode fra Lillehammer er forøvrig en klassiker som bør sjekkes ut. Jeg har ikke noen link her og nå, men jeg antar at den kan finnes via Google.

 2. En ytterligere anbefaling er turen til Nordpolen, der Top Gear teamet faktisk blir de første som kjører bil til Nordpolen.
  PS! (magnetisk nordpol 78,18 grader nord som befinner seg i Kanada. Geografisk nordpol er mer kjent som 90 grader nord).
  Uansett, en morsom time!

 3. Noe som slår meg er at travle mennesker ser TV-serier etter skippertaksmetoden. Jeg så f.eks. 65 episoder Sopranos på litt over en måned etter serien var avsluttet. Da var det lettere å få med seg de lange trådene i serien. Så da var det å vente på at The Wire er ferdig innspilt…

Det er stengt for kommentarer.