Er det rart NAV sliter…

Jeg skal reise til USA i januar og bli borte til juni, for et forskningsopphold ved Bentley University. Bentley trenger en lapp fra Folketrygden (nå kalt NAV) som sier at jeg er helseforsikret, noe jeg er siden min norske arbeidsgiver betaler min lønn og så videre.

Saksbehandlingstid fra NAV: 9 – ni – uker!!!!!! Jeg må søke om å få være medlem mens jeg er borte, må søke om å få en attest, og søknadene må sendes inn på papir. Ikke på noe sted på deres nettsider står det noe om saksbehandlingstid.

Jeg tror ikke NAV har problemer med for lite personnell og for mye omstilling. De har problemer med en monumental inkompetanse fra hvem det nå er som har laget rutinene deres. NAV er i denne sammenheng mitt helseforsikringsselskap. Hvilket privat forsikringsselskap hadde overlevd med en saksbehandling på 9 uker for å bekrefte at man er kunde?

Dette er noe jeg skulle kunne gjøre ved å gå inn på norge.no og trykke "print"! (og riktig reaksjon, naturligvis, er jo å tegne privat helseforsikring og deretter sende regningen til NAV.)

Helt utrolig.

Oppdatering 29.12: Jeg ble intervjuet om dette av E24.no – her er resultatet.

Oppdatering 8.1.09: Papirene ankom i dag. 4 uker, inklusive julen, som er litt under gjennomsnittet. Jeg mener fortsatt dette ikke burde ta mer enn 10 minutter + eventuell postgang (en vei), men så er jeg ikke ansatt i NAV heller. (Skatteetaten, derimot, lot meg endre skattekort på 5 minutter i forigårs. Best practice….).

6 tanker på “Er det rart NAV sliter…

 1. Hva med å lovfeste at borgeres og bedrifters rett til selv å velge om de vil kommunisere med det offentlige elektronisk eller på papir?

 2. IT-og-samfunnsdirektør søkes

  DIFI skal ha en direktør for IKT og samfunn. Hm. Jeg kan se for meg hva slags personer som kommer til å søke, og de er sikkert bra nok, men for meg betyr ordet direktør noen som har makt til…

 3. patetiske lille fyr.
  hva om du leser mindre, drikker mindre og trenger mer og attpåtil tar deg mindre høytidelig, slik at du ikke tror at verden spinner rundt din lille navle.
  Kan ikke skjønne at noe utenlandsk universitet er interessert i en liten mann som deg med monumental inkompetanse på alle områder som har med sosial intellegens å gjøre.
  mener du lille mann at du virkelig skal få snike i køen fordi du har søkt for sent? Det er umulig å vite på forhånd om du fyller vilkårene. Hvis Bentley krever dette, burde du heller ikke ta dette opp med amerikanske myndigheter og få dem til å endre sine regler? Hva med å rekvirere et privatfly slik at du ikke trenger å forholde deg til noen andre regler heller? Hvorfor ikke lage undersjøisk tunnel slik at du kan gå til USA?
  Jeg ønsker å kunne å kunne ta skoleeksamen på BI hjemmefra. Oi, nei det kan jeg visst ikke. Hvorfor ikke, er det fordi det er en gjeng med inkompetente forstå-seg-påere der eller er det kort og godt slik at en må akseptere at visse ordninger kan ikke tilpasses hver lille idiotiske menneskes absurde behov?
  Håper nav bruker minst 9 uker på din søknad. Og deretter at du får avslag på din søknad.
  Enkelte avskum burde holde seg for gode til å tråkke på andre mennesker og heller se seg selv i speilet for deretter å bli skremt. SKAM DEG!

 4. Årskavalkade 2008

  …en slags bloggeselvangivelse, som legges ut på nettet akkurat som den vanlige selvangivelsen. Tenk at bare var 10000 skrev under…. nuvel, i år som i fjor: Januar: Det var da jeg bestemte meg for å blogge hver dag. Hmmm. Fungerte…

 5. Hva med å fylle ut et donorkort?

  Mange mennesker står i kø for organtransplantasjon, men et stort problem er at det tar tid fra noen dør til man kan bruke organene – ofte fordi pårørende kvier seg for å tillate at legene bruker organer. Derfor oppfordres…

Det er stengt for kommentarer.