AP i lenker

Interessant kronikk fra Arve Thorvik – om hvordan AP ikke får til reform i offentlig sektor – kommunesammenslåing, nedlegging av fylkeskommunene, og kampen mot byråkratiseringen av helsevesenet – fordi de er bundet på hender og føtter av sine samarbeidspartnere.

Den stygge lille hemmeligheten i norsk politikk er at det finnes to kompetente og pragmatiske partier – Høyre og Arbeiderpartiet – som er bundet opp på tilsvarende måte: Høyre av Kr.F. og Venstre, som er mye mer konservative enn Høyre er, og AP av SV og SP, som er mye mer konservative enn AP er. Og da ligger jo veien klar for Fr.P. som kan si hva de vil (og gjør det).

Tenk om AP og Høyre kunne hoppe bukk over en masse tåpelig historikk og rett og slett begynne med prosjektet om å skape et moderne Norge uten å la en masse endimensjonale bygdetullinger med rare standpunkter holde igjen noe som kommer til å skje uansett?