Microsoft inn i skyene?

Nick Carr hører rykter om at Microsoft kommer til å annonsere en "cloud computing"-strategi, noe som ikke akkurat overrasker (Carr er ekspert på elegante spådommer om ting som resten av teknologiverden, men ikke andre, har visst om i årevis.)

Det interessante her er ikke at Microsoft kommer til å gjøre dette (det har vært klart siden Bill Gates ansatte Ray Ozzie og skrev sitt software-as-service-memo for litt over to år siden), men tidspunktet. Og ikke tidspunktet for annonseringen, men tidspunktet for implementeringen.

Som jeg har sagt før, Microsoft minner om IBM på 80-tallet. IBM hadde en praksis i mange år om å forannonsere de neste modellene av sine datamaskiner, gjerne samtidig med at konkurrentene annonserte sine. Siden hendte det rett som det var at de annonserte nyvinningene ikke kom, eller ikke kom i samme grad som forventet. Effekten var i begge tilfelle at kundene ventet med å kjøpe konkurrentenes produkter fordi IBM (som hadde 85% markedsandel) allikevel skulle komme med dem.

Så får tiden vise om dette en slik annonsering eller en reell ny strategiimplementering. I begge tilfelle er det fornuftig taktikk fra Microsofts side. Jeg mistenker et eller annet rundt en offentlig tilgjengelig versjon av Sharepoint, muligens Javascriptbasert, samt at det kommer til å fungere også på andre browsere enn IE. Hvis tilbudet blir bundet til Microsoft-produkter, blir det nok i stedet lett-versjoner av de vanlige Office-produktene, eller egne widgets levert rett til desktop’en.