Rødvin med Berulfsen

Serien Berulfsens pengebinge var på besøk i Kina forrige gang jeg var der (april), så det ble endel rødvin med Berulfsen og co om kveldene. Resultatet (av filmingen, ikke rødvinen) forelå i går i siste episode, som du kan se på nettet her. Jeg var ganske imponert over hvor mye de hadde fått sammen i løpet av et nokså kort program, og den presise fremstillingen. Alt om Kina stemte i alle fall, så langt jeg kunne se.

Henning KristoffersenBerulfsen & co filmet også en masse fra forelesninger på Fudan-universitetet, med kinesiske forelesere og også en sesjon med meg, uten at noe av det ble brukt.

Derimot lærte jeg noe nytt og for meg hittil ukjent om min gode kollega Henning Kristoffersen. Henning er BIs absolutte Kina-ekspert og nok har hatt en finger med i denne episoden. Som fremgår av programmet, har han har altså spilt utenlandsk fabrikksjef i en kinesisk såpeopera. Med romantikk, regnvær og kvalitetskontroll av bilpanser som sentrale elementer.

Hva man ikke vet om sine kolleger…

1 tanke på “Rødvin med Berulfsen

  1. Helt enig med deg, Espen: Siste episode av «Berulfsens pengebinge» var virkelig god. Den beste i serien så langt. Pakket full av informasjon, basert på grundig research og (sikkert) mange samtaler med Kina-kjennere vi ikke ser hver dag på norsk TV. Én dose historiebok, én dose Economist-artikkel, én dose tv-reportasje á la BBC World – alt sammenfattet av berulfsiansk sjarm og tørrvittigheter. Spesielt interessant å høre hva direktøren ved den kinesiske familiebedriften hadde å si. Fin Norge-Kina-vinkling.
    Nok en runde god folkeopplysning fra Berulfsen og co. NRK på sitt beste! Hittil har han tatt for seg alkoholholdige drikker, tobakk, farger, luksusvarer og penger. Hva blir det neste? Arkitektur? Utdanning?

Det er stengt for kommentarer.