På inngangsporten skal man kjennes…

Fomler litt med en ny hjemmeside. Kommentarer?

(eksperimenterer med drop-down menyer på mouseover, bruker Walter Zorn’s Tooltip bibliotek. Fungerer ikke skikkelig ennå. Tips om andre måter å gjøre dette på mottas med takk….)

(Ja, gul er en fryktelig font-farge. Men hva skal jeg bruke når jeg ikke kan bruke hvitt (i tilfelle bildet ikke kommer opp, og man ender opp med hvit bakgrunn.) 

6 tanker på “På inngangsporten skal man kjennes…

 1. Hei!!!
  Fantastisk bilde du har tatt Espen. Det vil se bra ut på web, men du har noen utfordringer å løse. Problemet er at bildet varierer mye fra mørk grå, til nesten hvitt.
  For det første, du må skrinlegge den gule fonten. Den skriker, og hvis du har vært på mange useriøse nettsteder gjennom tidene, så er det mye bruk av glorete/skrikende farger.
  Det jeg ville gjort, var i Fireworks/Photoshop å lage en hvit ramme som du legger som et nytt lag over bildet ditt på midten topp til bunn, så stiller du gjennomsiktighet (opacity) til en verdi som du er fornøyd med. Da kan du se bildet gjennom rammen. Det hvite gjør det også mye lettere å velge farger på skrifttyper. Enten du legger ramme over eller ikke så vil gråfargen #323232(HEX) og blåfargen #2D389C fungere. Prøv også #FE4242 og #904C48.
  Når jeg designer websider, så bruker jeg mye colorlovers.com for inspirasjon. Inne på denne siden kan du f.eks gå inn på Trends -> Website colors.

 2. Erik,
  takk for meget spesifikk og nyttig kommentar! Men jeg er ikke sikker på hva du mener med en «ramme»: Mener du å legge en anelse hvitt på toppen av bildet slik at det blir svakere (omtrent som «watermark» i PowerPoint), og at teksten dermed blir lettere å se?

Det er stengt for kommentarer.