Facebook-forbannelsen

I mai i fjor skrev jeg om hvorfor jeg ikke bruker Facebook, med det proviso at om hele Norge begynner å bruke Facebook, er det kanskje på tide for meg også. Nå ser det ut til at flere og flere bruker Facebook, invitasjonene strømmer inn, og enkelte grupper man muligens er interessert i å være med på er der. Kanskje på tide likevel?

Det var så nær, så nær, men så kommer Mihoe til unnsetning, og jeg tar til fornuft. For å sitere Nicholas Chamfort (1741-92):

Il y a à parier, que toute idée publique, toute convention reçue, est une sotisse, car elle a convenu au plus grand nombre.

Man kan trygt satse på at enhver almen oppfatning, enhver akseptert konvensjon er en dårskap, siden det store flertall har godtatt den.

(Norsk oversettelse ved Andre Bjerke, Chamfort-sitatet fra Edgar Allan Poes eminente novelle Det stjålne brev.)

Takk, Mihoe. Trengte den påminnelsen. 

4 tanker på “Facebook-forbannelsen

  1. Har sagt det før og sier det gjerne igjen: hvis ikke du har en masse gamle klassekamerater du vil gjenoppta kontakten med, er Facebook unødvendig. Den siste tiden er det blitt så mange irriterende oppfordringer til å installere applets, maskert som invitasjoner, at jeg helt har skrudd av varslingstjenesten. Stikker bare innom av og til for å se om gamle klassekamerater har noe nytt å melde… Hold deg unna, mao.

  2. Heldigvis har Facebook innsett blunderen i å tillate 3.partsprogrammer, og for et par uker siden etablerte de «normal» og «extended» profiler, der man kan være medlem av all slags man bare vil, uten at det synes på profilsiden. Så et vipp med tryllestaven, så var alle horrible ting jeg har latt meg lokke med på borte. Vekk. Gjemt i min utvidede profil, som jeg ikke har noen planer om å lete fram.
    Men jeg ville gjort motsatt av Eirik og sagt at du burde melde deg inn. Man avgjør jo selv hvor mye tid man vil bruke der. Og man kan fritt justere profilen sin til å fungere akkurat slik man ønsker, slik at Facebook blir rendyrket og brukt til det som faktisk var idéen bak det hele i begynnelsen.

  3. Siste åtte måneder har Facebook raskt degenerert fra å være et revolusjonerende verktøy med potensiale til å bli framtidas «operativsystem for det sosiale liv» til en spammingskanal for kjedebrev og banale quizer.
    Om Zuckerberg mislykkes i sin strategi for selskapet, kommer Facebook i det minste til å bli standard textbook case på alle verdens MBA-utdanninger og IT-stragegi om noen år 🙂

  4. Det er godt å se riktig kildebruk når man ytrer en mening. Jeg har alltid sagt at folk flest er kjøtthuer, men jeg har ikke kunnet vist til noe sitat. Før nå.
    Ydmyk hilsen fra en som vet hva vannlåsen på toalettet er til.

Det er stengt for kommentarer.