Freeware for gründere

Heiko Nolen, en av mine tidligere studenter som nå jobber med forretningsutvikling for Addici Facilities Management, sendte meg en epost med utmerkede tips om masse software som gründere kan benytte i firmaets oppstartfase (eller, for den saks skyld, hvem som helst kan benytte dersom de har lyst til å spare penger. Her er en litt forkortet utgave:

Siden avslutningen av [studiet] har jeg hatt tid til å pønske litt på valget mellom å drive på egen hånd og arbeide for andre. I forhold til å drive på egen hånd (selvstendig næringsdrivende konsulent) er selvfølgelig kostnadshåndteringen et spørsmål, da inntektene ofte er noe mer usikre. Samtidig vil man mangle støttesystemer og strukturkapital som større bedrifter tilbyr. Jeg har derfor sett en del på åpen kildekode og andre kostnadseffektive IT-løsninger.
[…]
Så enten man begynner for seg selv som enkeltmannsforetak eller er del av en omstillingsprosess i et konsern […] er det noen litt kule verktøy som kan hjelpe. Alle er kostnadsfrie og enten basert på åpen kildekode eller snasne markedsføringstriks:

Ettersom alt dette kan brukes enten på Windows eller Linux, skulle IT-kostnadene kunne holdes i sjakk i en periode. Løsningene er kanskje ikke anerkjent som optimale sammenlignet med alle mulighetene i kommersielle, integrerte løsninger, men så er jo kostnadsbildet noe anderledes… – og 99% av det man faktisk bruker er dekket!