Internetts og WWWs fødsel

Meget interessant møte i Polyteknisk Forening IT på tirsdag:

18. september kl.1700: The birth and future of the Internet and the World Wide Web
Dave Walden, former manager with Bolt Beranek and Newman and the first programmer on the Internet
Robert Cailliau, co-developer (with Tim Berners-Lee) of the WWW standard
Håkon Wium Lie, CTO of Opera Software and developer of CSS
Terje Mikalsen, IT investor and one of the founders of Norsk Data (discussion chair)

Dave Walden and Robert Cailliau were early developers of, respectively, the technology that became the Internet and the WWW standard for hypertext description and retrieval. In this discussion, they will recount their experiences from the early days of these technologies, what lies behind them, and how they evolved over time. Håkon Wium Lie will comment, giving a perspective on the Internet and the WWW as it has evolved from the early days. Terje Mikalsen will lead the discussion. (The event is co-arranged with the alumni group of Norsk Data – the Norwegian minicomputer company that began operations on September 19, 1967.)

1 tanke på “Internetts og WWWs fødsel

  1. For de fleste er det ukjent at Dave Walden, som var den første ansatte i BB&N for å utvikle Arpanett på 60-tallet, forløperen til Internet, også var ansatt i Norsk Data 1970-71. Teknologien ble flittig brukt i flere prosjekter i ND.
    Robert Cailliau søkte jobb i ND 1976, men fikk ikke lov å bli av sin kone. Norge var kaldt, kjedelig og dyrt. Så han dro tilbake til CERN, og utviklet bl.a. Report for ND maskiner (ble NOTIS Text Formatter, senere Notis WP).
    Sammen med Tim Berners-Lee laget han så Enquire på Nord 10 maskiner, av begge regnet som forløperen til www.
    Deretter gikk Tim B.L. videre og utviklet www på en Next maskin. Sammen utviklet de www standarden, og verden har ikke vært det samme siden….
    Norsk Data tok ikke direkte del i oppfinnelsen hverken av kruttet, Internet eller www, men vi vi hørte smellene!

Det er stengt for kommentarer.