Hvem blir årets CIO?

Onsdag er det IDC-konferanse med annonsering av hvem som blir årets CIO (eller IT-direktør, som de kaller det). Jeg har sittet i juryen og skal også holde et foredrag.

Uten å røpe hvem som kommer til å vinne vil jeg si at det har vært morsomt å være jurymedlem, og interessant å møte både kandidatene og de andre jurymedlemmene. Det er gode kandidater – og for meg har det vært særlig morsomt å se at dyktige IT-sjefer/direktører/CIOs ikke bare er noe som forekommer i store og helst amerikanske firma – selv om man må naturligvis nok må nedskalere ambisjonsnivået en liten smule hva gjelder budsjetter og tiltak.

Skal du dit, så sees vi på onsdag.

Oppdatering 31.5: Som kjent ble det Hans-Petter Aanby fra Norwegian som vant. Siden jobben til en CIO (og rollen til IT i det hele tatt) er å øke effektivitet, fremme kundetilfredshet og muliggjøre innovasjon, og Hans-Petter og hans folk har redusert billettkostnaden med 200 kr pr. passasjer, laget en løsning med "lavpriskalender" de er alene om (og som fører til at 85% av billettene bookes over nettet) og nå er igang med å starte en nettbank basert på de samme løsningene, var det liten tvil – selv om de andre kandidatene på ingen måte var dårlige.