1-kronesfilmen

Telenor har for tiden et tilbud til sine ADSL-kunder om å se filmer over Internett for 1 krone. Datter nummer to er for tiden syk og tilbringer mye tid med sin laptop (en ganske kraftig Dell, mindre enn seks måneder gammel) i sengen, så dette var noe vi kastet oss over. Det viste seg å være en skuffelse av dimensjoner – Telenor, Microsoft og SF Anytime ser ut til å ha lært markedsføring av Josef Stalin – og kundebehandling etter manual av Frans Kafka.

Etter å ha lett seg frem til riktig webside, fikk vi beskjed om tjenesten kun fungerte med Internet Explorer, versjon 6 eller høyere. Vi hadde versjon 7, men det oppfattet tydeligvis ikke denne websiden, så vi måtte reinstallere. Deretter måtte vi oppgradere Windows Media Player, to ganger, før vi fikk beskjed om at Media Player måtte "individualiseres" – dvs. at diverse sikkerhetsløsninger måtte lastes ned og installeres. Deretter (etter omtrent 45 minutter med nedlastinger og oppgraderinger og restarting og annet) var det en masse frem og tilbake om hastigheten var god nok. Det var den først ikke, enda vi har et nokså dyrt abonnement, men etter litt frem og tilbake fikk vi til det også. Så slapp vi så langt frem at vi fikk lov til å betale.

Først forsøkte jeg å få den ene kronen belastet mitt Telenor-abonnement, men da måtte jeg logge meg på først. Dessverre hadde jeg glemt passordet, og "glemt passord"-funksjonen klarte ikke å sende meg noen tips, siden de ble sendt til min Telenor-postadresse, som jeg altså ikke har passordet for. Derfor måtte jeg betale med et kredittkort, noe som kostet kr. 5 i gebyr.

Endelig var det klart, vi valgte film, og ting så lovende ut. Men når filmen skulle starte, fikk vi beskjed om at det var oppstått en feil, og vi ble henvist til en webside som forklarte at det var litt uklart hva feilen bestod i, men at vi kunne få mer hjelp på Microsofts generelle supportsider.

Da ga jeg opp, sendte en mail til SF Anytime (Svensk Films videoservertjeneste) og ba om pengene tilbake. Ikke det at seks kroner kommer til å gjøre noe stort innhogg i familiebudsjettet, men det er grenser for hva man finner seg i. Vi fikk etter litt frem og tilbake beskjed om at pengene skulle tilbakeføres.

Kombinasjonen av Telenors ruskete abonnementsløsning, Microsoft’s overkompliserte browser- og sikkerhetsløsninger, og SFs morbide frykt for at noen skulle kunne se filmene deres er rett og slett latterlig når deres konkurrenter er piratkopiservere som lett og elegant lar deg laste ned hva det skal være. Det minste man bør kunne forlange når man betaler for en tjeneste er at den er bedre enn det som finnes gratis tilgjengelig, men dengang ei.

Egentlig burde jeg la min datter få se den filmen hun ville i piratkopi. Hun og jeg har betalt for den, både med tid og penger.

Er det rart teknologer (og forretningsstrateger) ler av filmbransjen?

4 tanker på “1-kronesfilmen

  1. Takk, Espen, nå sparte du meg fra å gjøre noen ytterligere forsøk på å finne ut om «tilbudet» kan fungere på Mac (jeg brukte ca. et halvt minutt i går).

  2. Jeg er også Mac-bruker og Telenor-kunde. Hjemme hos oss finnes det ingen Windows-maskiner, kun min Mac og min samboers Linux-PC. Vi var også interessert i tilbudet fra Telenor, men har ikke rukket å sjekke ut tilgjengeligheten på våre maskiner. Takk for at du har spart oss for både frustrasjon og bortkastet tid.
    Ellers pågår det en diskusjon på den norske Mac-gruppen på Usenet rundt det samme temaet. Det hevdes at brukere av andre operativsystemer enn Windows kan krangle seg til rabattert abonnement, grunnet et snevrere tilbud enn det man blir forespeilet. Dersom jeg ser det som mulig vil jeg selv kontakte Telenor for avslag i abonnementsprisen.

Det er stengt for kommentarer.