Creek Art, Shanghai

Creek Art building

Jeg er i Shanghai noen dager, foreleser et kurs på Fudan University (BI har hatt en relasjon med dette universitetet i mange år.) Jeg ble invitert av Simon Yuen og hans kone Lise til deres "lille hobby" her nede, nemlig kunstsenteret Creek Art, som ligger i en gammel fabrikkbygning ved Suzhou-elven. Bygningen er på 7 etasjer, har tidligere vært både melfabrikk og tekstilfabrikk med over 800 medarbeidere. Fabrikken ble nedlagt, og bygningen sto tom en stund inntil Simon og Lise overtok og laget et kunstsenter: To etasjer med utstillinger, en etasje med rom for konserter og danseoppvisninger, og en utmerket restaurant (Creekart Kitchen) på toppen, med utsikt over elven.

Det fascinerende med denne bygningen er at den ligger i en "original" bydel i Shanghai, svært sentralt men allikevel fjernt fra shoppingsentrene og hotellene man ser overalt ellers. Her er det trange bakgater og "ordentlig" Kina. Restauranten var virkelig god – med hovedvekt på italiensk mat – og siden dette stedet har et bra møtelokale, vil jeg herved anbefale det til ethvert firma (norsk eller ikke) som måtte ønske å holde et møte i Shanghai og gjerne vil gjøre noe annet enn ha et møte på et stort, luksuriøst, men akk så anonymt hotell.

Stedet er en opplevelse – anbefales!