PFIT: IT-styring i Telenor

Spennende møte i PFIT: Mandag 26. februar 2007 kl. 1700-1900: Governance – styring og kontroll av IKTJens Nørve
Jens Nørve, Direktør for Samfunnskontakt og forretningsutvikling, Software Innovation Norge
Forberedte kommentarer ved Bo Hjort Christensen og Espen Andersen

Mange store firma organiserer sine IT-tjenester som sentraliserte tjenesteleverandører med formaliserte leveringsavtaler og profesjonelle kundegrensesnitt. På dette møtet vil vi få beskrevet hvordan Telenor gjorde dette over en tre-årsperiode, delvis drevet av tilpasningen til Sarbanes-Oxley-loven. Omleggingen sparer bedriften for mer enn 500 millioner kroner i året, endel av det som et resultat av outsourcing. Hva kan andre store firma – og det offentlige – lære av Telenors eksempel?.

Hjertelig velkommen! Jeg regner med en innsiktsfull diskusjon – ikke minst fordi Bo er der og kan kommentere – og et blikk inn i hvordan flere og flere organisasjoner vil styre sin IT, enten det nå kommer av regler (Eurosox, den europeiske varianten av Sarbanes-Oxley, blir et tema på møtet) eller simpelthen fordi det er en fornuftig måte å organisere seg på. Fremtiden er det serviceorienterte IT-miljø, enten det nå er teknologi eller organisasjonsform det er snakk om. Her er hvordan.