IKT-politikk i Polyteknisk

Heidi Grande røysJeg vil gjerne få gjøre oppmerksom på et møte i Polyteknisk Forening som jeg tror kommer til å bli interessant. Tidspunktet er 23. januar kl. 1900, stedet er Håndverkeren konferanselokaler, og tittelen er

Et informasjonssamfunn for alle?
Statsråd Heidi Grande Røys. Paneldiskusjon under ledelse av president Rita Westvik, PF og sekretariatsleder Tore Tennøe, Teknologirådet.
Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) presenterer den ferske Stortingsmeldingen om IKT-politikken. Det er første gang noen regjering legger frem en helhetlig melding om alle sider av IT – politikken, herunder IKT i økonomien, offentlig forvaltning, næringspolitikk, forskning, sikkerhet, personvern, kompetanse og inkludering. Heidi Grande Røys vil presentere meldingen. Presentasjonen vil etterfølges av en paneldebatt med Paul Chaffey, Espen Andersen, Morten Søby, Håkon Wium Lie og Jan Tore Sanner.

(Det kan godt være det blir flere paneldeltakere.) Denne Stortingsmeldingen er viktig, og jeg for min del kan godt tenke meg å bruke dette møtet som en anledning til å starte en debatt rundt de stridsspørsmålene som ikke er nevnt i meldingen i noen særlig grad, nemlig spørsmålet om tilgang til offentlig informasjon, spørsmålet om nett-nøytralitet (både for tilgangs- og innholdsprodusenter) og spørsmålet om offentlig bruk av standardiserte formater.

Vel møtt til en forhåpentligvis livlig diskusjon om et emne som er litt for viktig til bare å bil diskutert av teknologier, leverandører og alt for få politikere! 

1 tanke på “IKT-politikk i Polyteknisk

  1. Interessant. Håper noen gjør opptak av seansen og nettkringkaster det, slik at vi ute i periferien også kan bli oppdatert 🙂

Det er stengt for kommentarer.