Deadhead Cadillac

Er det bare meg, eller er det flere som synes at det virker en smule fjollete når Kurt Nilsen synger "last night I saw a Deadhead sticker on a Cadillac" (i de nye gitarguttas versjon av Don Henley’s Summer is Gone, som går på heavy rotation i P4 om dagen.) I den setningen er det nokså avanserte kulturelle referanser, ikke minst tidsmessig, som jeg regner med ligger langt utenfor referanserammen til ikke bare publikum, men kanskje også bandet?

Grateful Dead har vel aldri vært store i Norge (de var et liveband mer enn noe annet), og Cadillac oppfattes vel neppe som en pensjonistbil her på berget heller. …

3 tanker på “Deadhead Cadillac

  1. Vel, viss du fjernar frå samanhengen at låta er ein stor hit av Don Henley frå mange år tilbake, verkar det nok fjollete. Men stakkarane må jo få lov til å spele coverlåtar? Dei kulturelle referansane i ein gjengs italienske opera (for å ta eitt av fleire døme) er verken meir intelligent eller mindre framand for songaren.

Det er stengt for kommentarer.