Sjømannskirken: Åpent brev

Fra: Espen Andersen (self@espen.com)
Til: eid@sjomannskirken.no
Dato: 8. september 2006
Emne: Kalenderpakken 2006

Kjære Erik Iden,

Jeg skriver til deg fordi du står oppført som ansvarlig for Sjømannskirkens telefonkampanje "Kalenderpakken 2006".

Min familie har fått gjentatte oppringninger fra Sjømannskirken, med svært pågående selgere. Mitt standardsvar er at jeg ikke sier ja til denslags over telefonen, men ber om å bli tilsendt informasjon. I stedet fikk jeg en kalenderpakke og en innbetalingsblankett. Siden den ble sendt meg uoppfordret, har jeg kastet den.

Idag fikk vi nok en telefonoppringning, denne gangen fra skjult nummer (som, såvidt jeg vet, ikke er tillatt for denne type telefonsamtaler.) Konfrontert med dette sa selgeren at dette må ha vært en glipp.

Et kjapt søk på nettet bekrefter at det ikke bare er vi som har fått mange oppringninger: http://lawier.blogspot.com/2006/09/sjmannskirken-bedriver-telefonterror.html
http://lillefy.sprayblogg.no/200106002733_en_gryende_satanist.html

Denslags virksomhet (jeg regner med at dette dreier seg om et overivrig call center – i følge telefonterror.no er det et firma som heter Norsk Telekompetanse) reflekterer meget dårlig tilbake på organisasjonen som ber om hjelp. Vi har tidligere hatt et meget godt inntrykk av Sjømannskirken, særlig etter å ha bodd noen år i utlandet, men nå angrer vi på at vi noengang har støttet dere, og kommer ikke til å gjøre det verken nå eller i fremtiden.

Vennligst fjern vårt telefonnummer (xxxx xxxx) fra alle deres lister, sikre at dette nummeret ikke dukker opp igjen på fremtidige lister, send en bekreftelse på at så har skjedd, og ikke ring oss i fremtiden.

Med vennlig hilsen

Espen Andersen
PS: Dette brevet vil bli lagt ut på http://www.espen.com/norskblogg, og svar kan gis der.

6 tanker på “Sjømannskirken: Åpent brev

  1. Hei! En litt sen kommentar her, som bare gjelder et teknisk spørsmål. Jeg lurer på hvordan du laget en trackback-link til min bloggpost? Trenger du ikke da en trackback-adresse til den, og hvordan finner man i så fall den? He he, jeg aner ikke hvordan man pinger til mine blogginnlegg, men det hadde vært litt nyttig å vite. Finner dessverre ingen klargjørende informasjon om det hos Blogger. Kan du hjelpe?

  2. Movable Type gjør det automatisk – finner Trackback-adressen hvis jeg linker til et blogginnlegg et annet sted.

  3. Å, sånn å forstå. Det var lurt. Det gjør ikke Blogger. Ei heller står trackback-adressen for hvert innlegg, slik som her. Jeg får prøve å finne hemmeligheten et annet sted. Takk for svar!

  4. Når det er sagt, så har jeg måttet slå av Trackback-funksjonen for mine blogger. Riktignok filtrerte spam-funksjonen i Movable Type meget effektivt, men dessverre var volumet av trackbacks så høyt (4-5 trackbacks i minuttet) at min internett-leverandør forlangte at jeg stengte funksjonen.
    Irriterende – trackbacks er nyttig, men som med epost og tildels bloggkommentarer er det blitt mye dårligere, og altså i noen tilfelle ødelagt av spammere.

  5. 4-5 trackbacks i minuttet?! O hildrande du… at det går an. Nei, dette skjønner jeg visst for lite av, innser jeg, ha ha… Iblant tenker jeg at det hadde vært flott å kunne endel mer av slik teknologi, slik at man ble mer selvhjulpen og kunne programmere inn lure ting som løste diverse problemer. Men men… kanskje i neste liv :p

Det er stengt for kommentarer.