Si meg hva du søker…

AOL har klart kunststykket å legge ut – ikke ved en glipp, men av for meg uklare årsaker – søk som er foretatt av 630.000 av deres kunder. De trakk filen tilbake, men ikke før den ble kopiert og gjort tilgjengelig mange steder på nettet. Resultatet er en klar bekreftelse av John Batelles idé om «The Database of Intentions» – and den virkelige verdien av en søkemotor ligger ikke i den informasjonen den inneholder, men i den kunnskap man kan skaffe seg ved å undersøke hva det er folk søker etter.

Resultatet er i alle fall at folk er enda sintere på AOL enn jeg trodde mulig (og AOL har virkelig hatt litt å svare for her opp gjennom årene.) Flere av kundene er identifisert ved navn bare på grunnlag av hva de søker etter, man har begynt å kategorisere dem etter hva de søker etter, og det finnes websider som lar deg lete gjennom de 439Mb med data på jakt etter alle de snåle tingene folk leter etter.

Og folk søker etter mye rart. Det er blitt sport i å finne snåle mennesker. og snåle søk. Selv har jeg funnet søk til espen.com (ofte feilstavinger av espn.com) og det er jo interessant å kunne se hvilke andre søk disse folkene har foretatt. (Når det er sagt, så er resultatet ofte nokså kjedelig….)

3 tanker på “Si meg hva du søker…

  1. Norske tegn løses greit ved å gå på Encoding og velge Unicode (UTF-8). Det klarer både IE 6.0 og Stardock Blog Navigator. Lettere å lese etterpå!

  2. Jepp, men hvis jeg gjør det, er det mange andre ting som begynner å se merkelig ut…. Tenk om LiveWriter kunne lagre norske (og andre) tegn som HTML encoding i stedet («aring», «oring», «oslash» og så videre….)

Det er stengt for kommentarer.