Giftdeponi nok en gang

Kart indre oslofjordRambukk, i et innlegg som fortjener oppmerksomhet, viser ved effektiv bruk av Google Earth hvor hoppende galt giftdeponiet ved Malmøykalven. Han påpeker det utrolige i at det er miljøpartiet SV ved Helen Bjørnøy som "klippet snoren for giftdeponiet" og kaller dem "miljøpudler".

Som en nabo sa her forleden: "Dette stoffet er så giftig at det må fjernes. Og så graver man det ned igjen, uten behandling, så og si rett ved siden av."

Jeg har også møtt folk, med godt kjennskap til offentlig saksbehandling, som er svært skeptiske til målingene av forurensing rundt deponiet.

Jeg ringte til Oslo Havn for å spørre hvem som har ansvaret hvis noe går galt. Svaret var "Oslo Havn". Etter mitt syn har det gått galt allerede, det viser dette kartet. Så får vi vel vente noen år da, inntil lekkasjer, mangelfull tildekning, og uavklarte strømforhold (eller hva det nå blir) kommer i Brennpunkt. Og vi kommer til å se Oslo Havn henvise til målinger og til at Helen Bjørnøy skar igjennom og tillot dette.

1 tanke på “Giftdeponi nok en gang

  1. Takk for at du bidrar til å holde poteten varm! Rambukk har betydelige problemer med å forstå at det går an å ha et forhold til Oslofjorden, uten å engasjere seg i dette spørsmålet.

Det er stengt for kommentarer.