Sluttpakker til dårlige lærere

Telefonen har ikke stått siden dette intervjuet i VG, som egentlig ikke er noe annet enn det jeg skrev i Aftenposten for flere år siden. Journalisten hadde vært på fagseminar om realfag og konsentrerte seg altså om dette poenget. (Pussig nok klarte VG Nett å snu overskriften til "Sluttpakker vil gi dårlige lærere", som jo ikke er det jeg sier.) Det har blitt intervju på P4 og NRKs Norgesglasset og andre telefoner.

Pussig hvordan media henger seg opp i fargerike formuleringer av policies som a) burde være selvsagte, og b) bare er en liten del av løsningen. Men, som jeg sa til en intervjuer: Hvis et slikt radikalt forslag kan føre til at grensene for hva som anses moderat flyttes litt, at skoleledere begynner å følge opp både gode og dårlige lærere litt mer, og at endel dårlige lærere begynner å tenke over hva de holder på med, så er kanskje noe oppnådd.