Forretningsideer II: Hjemmesekretær

Neste post i serien "forretningsideer jeg aldri kommer til å få gjort noe med" er: Hjemmesekretærtjenesten.

For den travle forretningsmann, konsulent, eller for den saks skyld mellomleder, som har en stresset hverdag og samtidig mangler sekretær – for sekretær er dyrt og man kan da bestille billetten sin selv i dette egalitære landet. I stedet for å forholde seg til alle mulige webgrensesnitt og eviglange telefonkøer, ringer man i stedet til sin sekretær, som ikke har eget kontor, men som jobber hjemmfra (perfekt for småbarnforeldre som trenger litt kroner, og har hjemmePC og bredbåndsforbindelse, og erfaringer med å jobbe i næringslivet). Utfører alle mulige tjenester som ikke medfører at man må møtes fysisk – bestiller billetter, holder orden på din kalender, leser korrektur på dine rapporter og i det hele tatt gjør alt det en sekretær gjør – uten utgift til kontorplass, fikse kontorantrekk, eller lunsjpauser.

Fordelen for den hjemmearbeidende sekretæren er at dette kan være en stilling hvor man holder kontakten med næringslivet i en hjemmeperiode. Eller man kan gjøre det til en mer permanent jobb – man kan jo utvide til å ha flere klienter samtidig, og hvis man får til gode rutiner, rekruttere flere og lage et firma ut av det. Intet krav til utseende, representasjonsoppgaver, dyktighet i kontorintrigering og alt annet som følger med, og derfor en mulig rekrutteringsstilling for den som ikke klarer å få jobb der ute pga. hudfarge, alder eller utseende (jada, jeg vet det nok, vi skal liksom ikke ta hensyn til denslags lenger, men avstanden mellom liv og lære er ganske stor). For ikke å snakke om at det kan ligge betydelige muligheter i å utvikle gode on-line informasjons- og administrasjonsrutiner. Og ting kan markedsføres online også, gjennom LinkedIn eller for den saks skyld finn.no, men dette er nok en jobb man skaffer seg gjennom forbindelser.

2 tanker på “Forretningsideer II: Hjemmesekretær

  1. I’m in! Er alltid på etterskudd med praktiske gjøremål som billettbestilling, fakturering etc, men har samtidig ikke stor nok omsetning (ennå 😉 til å rettferdiggjøre å ansette noen på hel- eller deltid. Vedkommende må også fungere som et effektivt telefongrensesnitt i periodene hvor jeg er utilgjengelig av ulike grunner. Mobilsvar er simpelthen ikke godt nok.

Det er stengt for kommentarer.