Munchmuseet til Sjømannsskolen!

Sjømannsskolen
Når BI flytter inn i sitt nye bygg i Nydalen i sommer, blir Sjømannsskolen på Ekeberg ledig. Dette er et praktbygg, med fantastisk utsikt, gode parkeringsmuligheter – men dessverre, kan jeg si etter å ha forelest mye der opp igjennom årene, nokså begrensede muligheter som skolebygg. Pr. idag er det ikke avgjort hva bygget skal brukes til, men Avantor vurderer flere forslag.
Her er mitt forslag: Flytt Munchmuseet fra Tøyen til Sjømannsskolen. Det vil gi Munchmuseet en fantastisk lokalisering, verdig vår største malerkunstner. Det ville gi Oslo et supert turistmål (med Ekebergrestauranten, Cafe Utsikten og selvfølgelig matservering på Sjømannsskolen i tillegg). Og det ville knytte Bjørvikaområdet sammen med Ekebergåsen på en glimrende måte.
I tillegg kommer at Edward Munch faktisk malte en rekke av bildene sine – inkludert «Skrik» – fra Ekebergåsen. Så man kunne legge opp turstier rundt omkring til steder han malte ulike bilder, la folk betrakte byen slik han så den.
Er det i det hele tatt noen argumenter mot dette, bortsett fra litt penger og andre, i denne sammenhengen, nokså uvesentlige detaljer?
Men hvordan skape litt fart og politisk trykk bak et slikt forslag?

5 tanker på “Munchmuseet til Sjømannsskolen!

  1. Tja, en uvesentlig detalj for oss som bor rett ved det nåværende museet er jo at vi vil ha det her. Kompletterer Botanisk på en glimrende måte, og så er det så morsomt når det smeller. 🙂
    Men fra spøk til revolver (for å bruke en veldig passende metafor i Munchmuseumssammenheng): museet er i virkelig elendig forfatning, og ditt forslag er mye bedre enn Vestbanen eller hva de nå fant på.

  2. Et glimrende forslag. Sjømannsskolen er blant de flottest og mest markante bygningene i Oslo. Hvis Munch-samlingene er noe av det mest verdifulle Oslo har, og også kan få plass i en slik bygning, så bør bygningen den vurderes som Oslos nye Munch-museum.

  3. Hei Espen,
    Sjømannsskolen er blitt et senter for helhetsmedisin. Dette synes jeg er fantastisk. Helhetsmedisin er neste steg i den menneskelige utviklingen etterhvert som vi beveger oss opp for Maslows pyramide.

  4. Etter tilfriskning kommer etterspørelene etter velvære…. Lurer på om ikke et kunstmuseum kanskje fyller samme funksjon? Selv har jeg meget liten tro på holistisk medisin – mesteparten av det er rett og slett sludder, men gitt at helsevesenet hertillands er dårlig koordinert og overspesialisert, driver det pasientene over i denne typen virksomheter. Dessverre.

Det er stengt for kommentarer.