Kjerra foran hesten

En ufrivillig festlig kronikk i Aftenposten med tittelen Frimerket for fall. Kronikkforfatter Skagestad klager sin nød over at verden har endret seg («posten i krise»), at frimerker nå kommer i mange farger og fasonger, og at den kommende oppløsning av statsmonopolet for brevpostforsendelser kommer til å bety drepen for frimerkesamling som hobby.
Akkja, det er slitsomt med denne utviklingen, og litt av en utfordring å henge med i svingene som frimerkesamler. Først er det et problem at posten lager så mange frimerker at det er vanskelig å følge med. Gjennomsnittlig 23 i året, dvs. to i måneden – noe jeg jo synes en samler med respekt for seg selv burde klare å holde oversikten over. Så blir det et problem at frimerker forsvinner som offisielt dokument – eller, som kronikkforfatteren sier, «når folk frankerer sin brevpost med feriebilder fra hytta eller foto av bikkja til naboen, blir det vanskelig å opprettholde fiksjonen om Fedrelandets eller statens visittkort».
Nå var det jo slik at frimerker oppsto fordi man måtte ha en enkel måte å markere at porto var betalt. Samlerne kom etterpå. Og uansett fremtidig utvikling, finnes det jo millioner av gamle frimerker man kan samle på, til stadig stigende priser.
Hva gjelder å skaffe seg noe nytt å samle på, så er det jo muligheter i Pokemon-kort…..