Cory Doctorow til Oslo!

Og dermed er det klart for å annonsere årets teknologi-begivenhet i Oslo:
Polyteknisk Forening inviterer til foredrag med Cory Doctorow: «The Economics of Openness»
Tid: 9. mai kl 19:00-20:30 med påfølgende uformelt samvær.
Sted: Aulaen, BIs senter for lederutdanning (Sjømannsskolen på Ekeberg), Karlsborgveien 4 (kartreferanse her, parkering tilgjengelig, Ljabru-trikken fra byen).
Åpne standarder og tilgang på informasjon er ikke bare et spørsmål om tenåringers mulighet til å laste ned MP3-filer. Historisk sett har åpenhet i ordets videste forstand vært en viktig forutsetning for suksess: åpne samfunn opplever gjennomgående større velstandsvekst og stabilitet enn lukkede. Til tross for dette ser vi idag tendenser til at offentlige og private aktører arbeider for å begrense informasjonsstrømmen, både med teknologiske og lovmessige midler.
Polyteknisk forening har invitert den kanadiske forfatteren og aktivisten Cory Doctorow til å snakke om åpenhet som grunnlag for økonomisk vekst og innovasjon, med etterfølgende debatt. Doctorow er for tiden ansatt av Electronic Frontier Foundation (EFF), en organisasjon som arbeider for beskyttelse av brukerrettigheter i det digitale rom, og har som EFFS representant observert prosessen i organer som WIPO (World Intellectual Property Organization) og EU-parlamentet på nært hold.
Cory Doctorow er selv en ivrig bruker av moderne informasjonsteknologi, og han er også innholdsprodusent. I tråd med prinsippene om åpenhet gjør han alle sine verk (inklusive bøker) tilgjengelig i åpne formater på nettstedet craphound.com. Han er også en fast bidragsyter til gruppe-webloggen boingboing.net, en av Internetts mest leste sider. Doctorow er en levende og engasjert taler, som svært gjerne svarer på spørsmål fra salen.
Gratis adgang, påmelding til sekretariatet i Polyteknisk Forening, via elektronisk post (til polyteknisk@polyteknisk.no) eller via telefon 2242 6870. (Eller, for den saks skyld, ved å skrive en kommentar til dette innlegget.)

4 tanker på “Cory Doctorow til Oslo!

  1. Doctorow til Oslo

    Dette er sikkert av interesse for flere av redaksjonens ekstremt tekno/mediefokuserte medlemmer. 9. mai kommer Cory Doctorow , en av mennene bak det svært populære nettstedet boingboing til Oslo. Tversover: Cory Doctorow til Oslo!…

  2. Jeg vet aldri hvor jeg er på en mandag, men takk og pris ser det ikke ut til å være noen tidsfrist på denne påmeldingen. 🙂 Hadde det ikke vært for at mobilaksessen min er litt ustabil kunne jeg jo meldt meg på mens jeg satt på trikken.

  3. Åpenhetens økonomi

    Ukens høydepunkt pÃ¥ omrÃ¥det hjerneføde er Cory Doctorows forelesning i Polyteknisk forening mandag. Selv om ikke uken er helt slutt forteller timeplanen min at det blir ikke bedre for min del. Flere andre har allerede blogget lange kommentarer fore…

Det er stengt for kommentarer.