Trøbbel med MT

Etter endel tekniske problemer (database-korrupsjon, oversvømmelse av blogspam) ble det til slutt til at jeg måtte bygge opp hele bloggen om igjen. Jeg har nå oppgradert til MT 3.15, skiftet database fra Berkeley (flat-file) til MySql, reparert databasekorrupsjoner og lagt inn igjen endel innlegg som forsvant (men hvor jeg hadde kladden). Det står igjen å bygge opp igjen kategorisider og lignende – samt å ta seg av all den link rot som nå finnes, siden alle postene i bloggen ble regenerert og nå ligger andre steder (slik at andre personers linker hit antakelig ikke lenger vil fungere).
I prosessen har jeg fått masse kunnskap av det slaget man egentlig ikke trenger – som f.eks. initialisering av MySql-databaser og akkurat hvor MT plasserer alle sine filer. Kan forsåvidt være greit å ta med seg hvis man trenger å bløffe på seg teknologisk innsikt, noe som man trenger i mitt yrke, men allikevel informasjon jeg ikke egentlig trenger.
Kommentarfunksjonen får vente inntil jeg har innstallert MT-Blacklist igjen. Men det kommer.
Av og til er det fristende å gå over til Typepad. Men da hadde jeg hatt mindre unyttig kunnskap.