Arbeidsplasser på flyttefot

5. oktober skal jeg være ordstyrer i et plenumsmøte i Polyteknisk Forening, med tema «offshoring» – eller for å bruke et norsk uttrykk, flytting av arbeidsoppgaver til fjerne himmelstrøk. Her er invitasjonen:
Arbeidsplasser på flyttefot
Plenumsmøte Polyteknisk Forening, Tirsdag 5. oktober kl 19.00 i Håndverkeren.
Et fremtredende tema i den amerikanske valgkampen har vært «offshoring» – flytting av arbeidsplasser til den tredje verden. Industriproduksjon har lenge blitt flyttet til lavkostland, men nå flyttes også hvitsnipparbeid – informasjonsprosessering, systemutvikling, og IT-drift – i stor stil, med India som hovedmottaker. Denne utviklingen kommer til Norge også – hvilke virkninger vil den få, og hvordan skal vi forholde oss til den?
En paneldebatt med

Partner Tor Jakob Ramsøy, McKinsey & Co. Ramsøy leder McKinsey’s europeiske IT-outsourcing practice.

CIO Knut Eirik Storsul, Telenor. Storsul leder IT for Telenor-konsernet og har kunde-erfaring med internasjonal outsourcing.

Daglig leder Asbjørn Wahl, For Velferdsstaten. Wahl har nasjonal og internasjonal fagforeningsbakgrunn og har skrevet en rekke artikler om implikasjoner av globalisering og internasjonal liberalisering.

Sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen, First Securities. Andreassen er sosialøkonom og en profilert deltaker i nasjonale og internasjonale økonomiske debatter. Han er formann i PFs gruppe for nasjonaløkonomi.
Debatten ledes av

1. amanuensis Espen Andersen, Handelshøyskolen BI. Andersen foreleser innen teknologi og strategi og har internasjonal forsknings- og konsulenterfaring innen IT-ledelse. Han er formann i PFs gruppe for Informasjonsteknologi.
Jeg regner med en livlig og saklig debatt, men nye vinkler og kunnskapsrike deltakere. Hjertelig velkommen!

3 tanker på “Arbeidsplasser på flyttefot

  1. Jeg skal i alle fall ikke kaste deg ut om du kommer!
    Joda, det er bare å komme – det kan være du får en brosjyre i hånden som forteller deg at du burde bli medlem av PF – og det kan du jo tenke over – men ikke noe mer enn det…..

Det er stengt for kommentarer.