2 tanker på “Forretningswikier

 1. Hva mener du egentlig med «corporate wiki»?
  Dersom du mener en wiki som benyttes internt i en organisasjon så er det vel egentlig snakk om et valg av teknologisk plattform for gruppevare uten at wikifilosofi egentlig kommer så sterkt inn i bildet.
  Det er mulig du finner eksempler, men løsningene er nok plassert på intranet på annen måte lukkede tjenester.
  Det finnes selvsagt fagwikier for næringslivsfolk. Et eksempel er den tyske GründerWiki
  http://www.wikiservice.at/gruender/wiki.cgi?StartSeite
  En annen tysk fagwiki som ikke er begrenset til næringsliv er JuraWiki
  http://www.jurawiki.de/FrontPage
  For et eksempel på hvodan en wiki kan knyttes til et produkt så kan jo wikien om Carl Albergs seilbåter brukes:
  http://www.alberg30.org/collaborate/FrontPage

 2. Glimrende eksempler!
  Jeg burde nok presisert litt nærmere ja, men det er jo en oppgave for en slik artikkel. Wiki som teknologi er aktuelt i ulike firmasammenheng, både på intra- og extranett. Teknologien har jo utviklet seg innen utviklermiljøer og åpne informasjonskilder a la Wikipedia – og jeg mener den er klar som en bedre teknologi også for vanlige fotsoldater – f.eks. til dokumentasjon innen store organisasjoner, skaping av kunnskapsbaser eller lignende. Jeg har forsøkt å gjøre dette i mange sammenhenger selv, med masse ulike programmer (Lotus Notes i ulike varianter, newsgroups, LISTSERVs, diverse prosjektverktøy). Jeg liker Wikier til dette bruk fordi teknologien blir underordnet bare du kommer igang.
  Teknologibruk ligger alltid etter teknologimuligheter, og wikis tar i bruk muligheter som man ikke hadde før. Men krever annen styring og administrasjon – og det er det jeg ønsker å finne ut av.

Det er stengt for kommentarer.