Skoleporten.no fungerer ikke med Mozilla

Skoleporten.no, Utdanningsdirektoratets utmerkede kvalitetsportal for norske skoler, er vanskelig å lese med Mozilla (om enn ikke like ille som Kystverket.no). Jeg sendte idag denne e-posten:
Til: servicetjenesten@utdanningsdirektoratet.no
Fra: Espen Andersen
Tittel: Skoleporten.no fungerer ikke med Mozilla nettleser
Jeg har i dag forsøkt å aksessere skoleporten.no med Mozilla (versjon 1.7.1), en av de mest vanlige nettleserne utenom Microsoft Internet Explorer, og som er helt og holdent basert på standard HTML-kode. Jeg kan lese sidene helt greit, inntil jeg trykker på fanene for resultater, og finner at resultatene ikke kommer opp. I MS Internet Explorer virker de helt greit.
(for ordens skyld, jeg har Javascript påsatt og popups tillatt for skoleporten.no i Mozilla.)
Jeg regner med at dette er et utslag av manglende testing for at sidene følger åpne HTML-standarder - man bør teste sider for å se at de fungerer for Opera, Netscape, Firefox, Safari (Macintosh) og andre nettlesere før man gjør dem tilgjengelig.
Gitt den senere tids debatt om Microsoft-avhengighet, gjerne utilsiktet sådan, i offentlige websider, synes jeg dette er noe dere bør fikse snarest - ellers kan dere fort havne i den situasjonen at skoler som bruker Skolelinux ikke kan lese sidene deres, og det er vel ikke meningen?
Med vennlig hilsen
Espen Andersen

Oppdatering 3.9: Fikk denne e-posten i retur fordi den ikke kunne videresendes til support@skoleporten.no. Har sendt en epost til Utdanningsdirektoratets kommunikasjonsrådgivere, så får vi se….
Oppdatering 9.9: Fikk en hyggelig e-post fra Hans-Egil Rygge i Utdanningsdirektoratet, som sier at de har kontaktet sin leverandør om problemet, at Skoleporten var spec’et for IE, Netscape og Opera, men at de ikke har ressurser til å teste alle lesere. (Greit nok fra mitt ståsted, selv om Mozilla jo i bunn og grunn er Netscape. Men syntaks- og semantikktesting er vanskeligere enn man skulle tro, i følge noen andre emails jeg har fått.)

4 tanker på “Skoleporten.no fungerer ikke med Mozilla

  1. Ikke egentlig, e-posten kom i retur med beskjed om at den ikke kunne sendes til support@skoleposten.no. Jeg får vel ringe…..
    Jeg fikk forøvrig en melding om at de (antakelig) kjenner til problemet, gitt alle skriveriene i det siste.

  2. Litt ironisk. De har et supportmottak, men du kan ikke benytte det til henvendelser som angår deres nettsted. Hadde de hatt et snev av serviceinnstilling hadde de videreformidlet din henvendelse.
    Godt initiativ!

  3. Vel, det er gammelt uttrykk som heter «never attribute to malice that which can be explained by incompetence», så jeg velger å tro at her ligger det noen feiltakelser til grunn. Samt at de fleste har en tendens til å bli litt flakkende i blikket når teknologien lager trøbbel – man vil så fryktelig gjerne unngå å bli sett på som kompetent….

Det er stengt for kommentarer.