Da Vinci nok en gang

Håkon Styri synes den norske forleggeren av Dan Brown’s «Da Vinci Code» (Bazar) er nokså forenklet når de tar hans påstander om at boken er basert på fakta som god fisk. Jeg er helt enig. Men det er ikke bare Bazar som har skylappene godt skrudd på – et presumptivt oppegående forlag som Gyldendal presterte å gi ut Marlo Morgan’s Det virkelige folket, en bok så full av new-age svindel og vås at enhver som vet hvor Australia ligger ville sett det øyeblikkelig. Og Norsk Ukeblad presterte å ta den inn som føljetong.
Av og til lurer jeg på hvor rett og slett dum – uvitende og ukritisk – det er lov å være…..

1 tanke på “Da Vinci nok en gang

  1. Spørsmålet kan selvsagt også vinkles den andre veien. Det skulle da bare mangle at ikke et forlag kan ha takhøyde så det holder.
    Det kritikkverdige er å bruke forfatteren og kun forfatteren som et sannhetsvitne. Siden dette dreier seg om en roman så får det et litt komisk skjær. Dessverre gjør forlagene også slike ting med faglitteratur, og da er det bare tragisk.

Det er stengt for kommentarer.