BI Startup-bedrifter

Her er mine notater fra nettverksmøtet med BI-startup-bedrifter. Disclaimer: Notater tatt i fart. Feil og mangler vil forekomme.

Ragnvald Sannes innledet med å si at de fleste deltakere på disse møtene er innovatører i eksisterende bedrifter – folk jeg kaller «de som ikke klarer å la ting være som de er». Det å møte pur unge startups er viktig for disse fordi at i økende grad bruker eksisterende firma metoder fra startups – Tryg Forsikring, for eksempel, har en intern startup-lab i ledige lokaler, DnB har sitt «digital floor» – og startup’ene kan jo ha nytte av å treffe folk med erfaring og forbindelser.

Tor Haugnes innledet med å si at all endring handler om folk – og derfor har vi litt «tvangsmingling» mellom studenter og eks-studenter. Han har vært med på endel startups og har skjønt at man lærer gjennom å prøve mange ganger – posisjonere deg til å ha flaks. Gründere er ca. 2.8% av befolkningen, i snitt 44 år gamle, og stort sett menn. Det er ikke sammensetningen på BI Startup, so vi gjør noe med saken. Vi har lokaler, 8 kontorer og et møterom og et opplegg for at studentene støtter hverandre – en pre-inkubator før man går igang med startup-hubs og inkubatorer og annet. Studentene er mer praksisorientert – 10% av de som begynner på bachelor (ca. 100) har allerede et AS. Endel av dem har hatt studentbedrifter på videregående. Viktigere at man prøver flere ganger enn at man får det til første gangen – og viktig at man klarer seg uten eksterne investorer så lenge som mulig. Har flere forskjellige nivåer – ide, studentbedrift, og AS/DA…

Kantik Wine (www.kantik.no, Adriatik Gazmeno Håti, Martin), driver med vinimport. Fant at markedet for vin er stort, men det er stort sett viner fra Spania, Frankrike og Italia. Men folk reiser østover, til Kroatia og Kosovo og Montenegro, der Adriatik er fra, og etter en vinsmaketur med 57 nordmenn har de nå 25 restauranter som bestiller fra dem. Jobb er med å komme seg inn på kjeder (hoteller, for eksempel), tur til Kosovo 27. januar, skal se på nye agenturer. Omsatt for 400K det siste halvåret.
Novada (http://www.novada.no/, ved Daniel Carlsen og Ola Skar), en studentbedrift som lager brettspill – spesifikt et vorspiel-brettspill. Så et behov under fadderuken, noe manglet under vorspiel, og nå har de laget et spill og solgt nesten 50 spill. Det vi lurer på nå er hva som er neste steg for oss – skal vi crowdfunde, eller skal vi pløye pengene inn i 1000 nye spill?
Trop Origins (https://www.troporigins.com/, Hashin og Liban) er et streetwear-merke, startet i 2016 og lanserte første kolleksjon (capser inspirert av steder i Oslo) med betaling gjennom Vipps. Fant at det var ingen klesmerker som representerte Oslo. Har solgt 200 capser, ikke så «wow» – men en start – og vi ser etter noen med kleserfaring som kan hjelpe oss videre.
Pineapple Sponsors (Oscar og Carlos) er et dugnad- og sponsorselskap som jobber primært med russ, men også korps og idrettslag. Dugnadsprodukter og tilgang til partnere som gir sponsede priser for bussbygging og annet. Jobber med bytting av leverandør for noen av produktene og ser etter en god logistikkpartner for innenlands frakt, og vil dessuten ha noen gode selgere.
Alternativ Utleie (http://www.autleie.no/, Lars Håkon Slette, Andrea Thoresen og Espen Andersen (nei, ikke meg)) er et sosialt entreprenørskaps-selskap, som jobber med å hjelpe lavinntekts barnefamilier å finne en bolig i Oslo. Boligprisene er høye for barnefamilier, forskjellene øker, og gruppen som har det vanskelig – men ikke så vanskelig at de får hjelp av staten – øker. Garanterer for depositum og så videre, for å gjøre folk til mer verdifulle leietakere. Jobber med å få på plass andre partnere – telefonleverandører, flytting, etc.
Sommerfuglen Media (http://sommerfuglen.no/, Odin Teigland) er et medieselskap som driver med markedsføring på sosiale medier, forbedring av hjemmesider og etterhvert litt søkemotoroptimalisering. Det som skiller oss fra konkurrentene er at vi har ikke grafikere og andre, han holde kostnadene nede ved å bruke studenter. 2 ansatte nå, ser etter en vei videre og et bredere kunnskapsområde.
Enter (Sjur, Max) er nettopp startet, team på fem, startet opp da de skulle skrive eksamen – og skal importere matpulver. Hvorfor ikke la studenter og vanlige folk benytte seg av disse produktene, som brukes på sykehus og andre steder. Populært i andre land, særlig blant programmere, man kan leve på det – og vi trenger folk med kunnskap om regulering og matimport og Mattilsynet.
mv_happy_norwegian_1709_00297-minHappy Norwegian (www.happynorwegian.no, Espen og Brage) har laget en liten boks (Mr. Gripy) som man kan legge ski på slik at skiene ligger stille når man preparerer. De har solgt 1700 og har 1300 igjen. Vi har funnet at noen av butikkene selger kjempebra, andre lite, ser ut til at vi må ha motiverte selgere i butikkene, så vi trenger hjelp fra noen med erfaring i selgermotivasjon.
Wake Park (Arnt og Stian) jobber med å etablere wakeboard-parker (eksempel-video her), skal etablere en i Asker. Sliter med kommune og høringer og andre ting, vil gjerne ha hjelp av folk med erfaring der.
Glimty (www.glimty.no, Daniel) er en markedsplass for gaveinnkjøp/gavehjelp i Norge, via mobiltelefon. 500 produkter foreløpig, skal bli en Amazon for småbedrifter som ønsker å selge ting i Norge, ser etter brand manager og content manager og flere kunder.
Og dermed – tid for mingling!

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s