Har hatt hatt, og har hatt

Finn-Erik Vinje skriver om hatter og hvordan han ønsker at bowlerhatt skal bli mote igjen. Jeg la inn en kommentar, men det tar tid før den viser seg, så derfor dette innlegg:

Moter oppstår av mange årsaker – ikke minst fordi noen bare bestemmer seg for at det skal bli slik og begynner å gå med, ja, for eksempel, bowlerhatt. Som man kan kjøpe på Amazon eller ta seg en Londontur for å skaffe. Min oppfordring: Har du lyst til å gå med bowlerhatt, så gjør det.

image Akubra Banjo Paterson Selv går jeg med hatt rett som det er – har en 4-5 stykker, favoritten er en Akubra modell Banjo Paterson som beskytter mot regn og sol og ser grei ut både til hverdags og pent. Til hagearbeid bruker jeg en litt større modell (Coober Pedy) med stivere brem, som beskytter mot kvister og annet (har reddet øyne flere ganger). Til sommerselskaper er det morsomt med en Panama-hatt. Og jeg har også en "journalisthatt", av den sorten som helst bør ha et lite kort med "Press" på i hattebåndet.

Fordelen med en hatt er at man holder seg tørr og nogenlunde varm på hodet, at man har skygge for solen (begynte med hatt da jeg kjørte bil i Midt-Vesten, mest fordi jeg ikke liker “baseball caps” som alle amerikanere går med), og at man ser kledd ut nærmest uansett. Ulempen er at det alltid blir rot i garderober på utesteder og at det ikke er noe sted å legge den fra seg på fly.

Forøvrig er det morsomt å kjøre bil med hatt – jeg har til og med lagt en hatt på hattehyllen i bilen min, bare for å irritere…

2 tanker på “Har hatt hatt, og har hatt

  1. Tversover og hatt passer jo godt sammen, men du greier jo å provosere uten også om du vil det 🙂

  2. Læreren min kjøpte en billig og stilig hatt i utlandet. Men så hadde han ikke passende frakk eller jakke. Så da måtte han jo kjøpe det. Og så fant han ut at skoene ikke var stilige nok, og kjøpte det. Så til slutt var det en veldig dyr, billig, stilig hatt kjøpt i utlandet. Men stilig ble han.

Det er stengt for kommentarer.