Nei til skattelister

Skattebetalerforeningen kjører en underskriftskampanje mot utleggingen av skattelistene – du kan skrive under her. På tide å få stoppet denne absurde offentliggjøringen av noe som skal og bør være en sak mellom en selv og skattevesenet.

Oppdatering 14.10: Interessant diskusjon over hos Pål Hivand – han sier i utgangspunktet ja til skattelister, men de kunne jo anonymiseres. Og får motargumenter så det holder i kommentarfeltet.

(etter en dag er det 4000 underskrifter – og det interessante er at det er alle mulige slags mennesker som skriver under.)

Oppdatering 15.10: Det er ikke ofte jeg er enig med Siv Jensen. Og jeg synes det rett og slett er kvalmt hvordan folk snakker om hva andre tjener og hvor morsomt det er å kikke på naboer og kolleger. Fysj.

4 tanker på “Nei til skattelister

  1. Har underskrevet nå. Blant mange gode argumenter mot nettbaserte skattelister, er personvernaspektet noe av det viktigste for meg. Det offentlige slår seg selv på munnen når det på den ene siden sponser kampanjer som «Du bestemmer» i regi av Datatilsynet, hvor budskapet er at man ikke skal legge igjen spor på nettet, og på den andre siden legger ut mer enn nok sensitiv informasjon til at f.eks. kriminelle kan bruke det til å single ut ensomme gamle med mye penger.

Det er stengt for kommentarer.