Quis custodiet ipsos custodes?

Bra kronikk fra Vampus: Vokterne ingen vokter. En spørsmålsstilling også Knut Olav Åmås har reist før.

Problemet for de som eventuelt skal slippe til innsyn i sine redaksjonelle prosesser har hittil vært at de journalistene som har forlangt det, har vært de mest upålitelige og sensasjonslystne (i følge en bekjent med erfaring.) Eller med andre ord: Før dette normaliseres, vil vi ha en sensasjonsjakt av sensasjonsjegere.

Og det vil jo ansvarlige pressefolk ha seg frabedt….

1 tanke på “Quis custodiet ipsos custodes?

  1. Jeg utfordrer journalistene til å sett sitt nettverk på trykk i dag i min blogg. Det er jo litt morsomt at NRK har kommet med en maktdatabase med norske politikeres nettverk i disse dager hvor det stadig stilles spørsmål til hvem som kjenner hvem blant journalister.

Det er stengt for kommentarer.