Quis custodiet ipsos custodes?

Bra kronikk fra Vampus: Vokterne ingen vokter. En spørsmålsstilling også Knut Olav Åmås har reist før.

Problemet for de som eventuelt skal slippe til innsyn i sine redaksjonelle prosesser har hittil vært at de journalistene som har forlangt det, har vært de mest upålitelige og sensasjonslystne (i følge en bekjent med erfaring.) Eller med andre ord: Før dette normaliseres, vil vi ha en sensasjonsjakt av sensasjonsjegere.

Og det vil jo ansvarlige pressefolk ha seg frabedt….

One thought on “Quis custodiet ipsos custodes?

  1. Jeg utfordrer journalistene til å sett sitt nettverk på trykk i dag i min blogg. Det er jo litt morsomt at NRK har kommet med en maktdatabase med norske politikeres nettverk i disse dager hvor det stadig stilles spørsmål til hvem som kjenner hvem blant journalister.

Kommentarer er stengt.