Det er sommer i WSJ også

George Will skriver om at øl spilte en sentral rolle i den menneskelige evolusjon, siden det var renere enn vann og tok knekken på de som ikke kunne drikke. Tidligere har jo Clay Shirky sagt at alkoholforbruket gikk opp med industrialiseringen fordi folk hadde for god tid.

Personlig tror jeg det hadde noe med industrialisert produksjon og et tilgjengelig marked å gjøre, men ikke la meg ødelegge morsomme teorier på en hyggelig sommerdag….

(Via Volokh. Som legger til at vin, ikke øl, grunnla vår sivilisasjon, i den grad den finnes. Fristende å sitere Gandhi, som ble spurt om hva han syntes om vestlig sivilisasjon, og svarte at det var en god ide.)

1 tanke på “Det er sommer i WSJ også

  1. Alkoholforbruket i Norge var høyest på midten av 1800-tallet, da vi hadde fått semiindustriell fremstilling av sprit men ikke gjennomgått noen fullskala industriell revolusjon. Hvis jeg husker rett, 50 liter sprit/voksne nordmann/år. Neppe det århundre med mest fritid, noe den tidlige arbeiderbevegelsens kampsaker fra denne tiden, nemlig 12-timersdag og halvdags fri på lørdag vitner om 🙂

Det er stengt for kommentarer.