Et virkelig dårlig skolesystem

Detroit book depositoryMarginal Revolution peker til en deprimerende artikkel om Detroits skoleboklager, en ruin av en bygning med hauger av råtnende skolebøker som av en eller annen grunn ble forlatt engang på 80-tallet. Detroit, en by med store økonomiske og sosiale problemer, har et av USAs verste skolevesen, hvor korrupsjon, politisert stillingskrig og analfabetisme herjer. Helt forferdelig.

Det er forøvrig ikke penger som mangler, tydeligvis: Detroit bruker mer enn $13000 per skoleelev, noe som burde holde i lange baner i USA. 

1 tanke på “Et virkelig dårlig skolesystem

  1. Eg tenkjer instinktivt at her manglar det kompetanse i rekkjene, men i høgkompetente organisasjonar så ser ein jo liknande ineffektivitet. Helse per krone i norsk helsevesen er vel ikkje så langt unna skule per krone i Detroit. Leiinga i Norsk helsevesen består vel stort sett av folk med toppkarakterar. Det visar vel at meir skulelærdom ikkje alltid er svaret, men betre skulelærdom.

Det er stengt for kommentarer.