Slik kan man jo også behandle sårt tiltrengt kompetanse

Dette er så idiotisk at det nesten ikke er mulig å gjøre annet enn å peke på det.

Oppdatering: Håkon viser til en kronerulling i kommentarene, herved linket. Særlig det faktum at hun ikke har kunnet motta lønn i to år og kommer til å bli utestengt fra hele Schengen virker helt uforståelig. Det burde holde lenge med at NTNU går god for henne – særlig ettersom man snakker om å desentralisere vurdering av arbeidstillatelser direkte til arbeidsgivere i alle fall.

Men hadde jeg vært henne, hadde jeg tatt i mot tilbudet fra University of Calgary. 

6 tanker på “Slik kan man jo også behandle sårt tiltrengt kompetanse

 1. Det er godt å bli minnet på en av de mange grunnene jeg liker å bo i Utlandet. Utlandet er jo som kjent mye større, både i areal og i sinne.

 2. Det går an å gjøre litt mer enn å peke. Det er satt i gang en kronerulling for å sikre at denne, og lignende saker, kan prøves for retten. (Lenke er e-postet i tilfelle du ønsker å vise til en slik aksjon.)

 3. Hei.
  Takk for link til kronerullinga! Jeg håper og tror at Nadejda får muligheten til å gå til rettssak, dette selv om hun velger å fullføre utdannelsen i Canada. En utkastelse fra Norge medfører jo at hun også blir kastet ut av hele Schengenområdet, så derfor står hun foran store utfordringer både studiemessig og jobbmessig selv om hun forlater Norge.
  Jeg har for øvrig sak om Nadejda på iNorgen.org i dag (og tillater meg selv å linke: http://inorden.org/?p=2113&language=no

 4. Nå er det nok slik at også enkelte steder i «Utlandet» kan det være en vanskelig prosess å få innpass.
  Jeg tror også jeg ville vurdert å bytte land og universitet etter å ha fått den behandlingen Nadejda har fått i Norge, men dessverre medfører det norske vedtaket at hun får _varig_ utestengelse fra Schengenområdet. Hun får ikke delta på fagkonferanser eller forretningsmøter. Det er en stor ulempe med hennes utdanning. Det bety at hun bør få prøvet saken sin rettslig.
  Det er også direkte pinlig at hun uten hell har søkt på jobber i et Norge som mangler arbeidskraft. Ettersom hun er tatt opp på et doktorgradsstudium kan vi forutsette at eksamenspapirene hennes er gode nok, og hun forteller at hun også har søkt jobber som ikke krever utdanning.
  Integreringsdepartementet mener tydeligvis at hun best integreres som hjemmeværende husmor.

Det er stengt for kommentarer.