Den utålmodige Google-generasjonen

I går hjalp jeg min yngste datter med leksene, som både for henne og skolen ser ut til å bety at man svarer på spørsmål ved å søke på Google ("hva er vårsirkulasjon") og skrive ned svaret, helst med litt kontekst. Hun var sliten av all søkingen, men hadde ingen lærebok å kikke i og få forklaring fra, for det var forbeholdt de av elevene som var på grønn (enklere) plan (i motsetning til rød eller svart.) Også en måte å holde budsjettet på. Og jeg tenkte – hva skjer med de elevene som ikke får hjelp av sine foreldre?

Uansett – ungdommen tilpasser seg. Her er en morsom diskusjon på Slashdot, om en artikkel fra British Library som viser at Google-generasjonen ikke er så fryktelig flinke med datamaskiner – derimot er de svært utålmodig og har null toleranse for forsinket eller manglende informasjon. Lisbet Salander i Stieg Larssons bøker er vel en prototype, med enormt informasjonsbehov og ingen begrensninger i hvordan informasjonen fremskaffes. Virkelig en utfordring for skoler og bibliotek i fremtiden.

Som det fremgår av diskusjonen og artikkelen er denne utålmodigheten på langt nær forbeholdt den yngre generasjon.

Utålmodig, informasjonshungrig og bryr seg ikke om verktøyene? What’s not to like….

2 tanker på “Den utålmodige Google-generasjonen

 1. Utålmodig Google-generasjon, sier du? Sikker på at det ikke er den noe eldre generasjon som er for utålmodig til å lese? For når jeg leser artikkelen, er da dette listet opp som en av *mytene*:
  They have zero tolerance for delay and their information
  needs must be fulfilled immediately*
  Our verdict: No. We feel that this is a truism of our time
  and there is no hard evidence to suggest that young
  people are more impatient in this regard. All we can do is
  repeat the obvious: that older age groups have memories
  that pre-date digital media experiences: the younger
  generation does not.

Det er stengt for kommentarer.