Skrivekløesoftware og aviser

Virginia Hefferman fra New York Times viser sine frustrasjoner med Microsoft Word og foreslår mange alternativ, først og fremst Scrivener, som jeg har sett på før og som er et brukbart argument for å gå over til Mac.

En interessant ting med denne artikkelen er at den ser ut til å være skrevet for web, men gjengitt i papiravisen – det er antakelig i stadig større grad det som kommer til å skje i alle aviser. Den annen artig sak er at man kan dobbeltklikke på enkeltord i artikkelen, og da får man opp en definisjon av ordet. Noe å tenke på for de som lager digitale læremidler, om de ikke allerede har gjort det.

nytimes.com har mottoet "all the news that’s fit to click", og der ligger i grunnen mye av fremtiden for avisene….

Oppdatering: Jeg likte Heffermans språkføring – men det måtte en Slashdot-kommentator til for å påpeke at åpningsavsnittet ("Microsoft Word. Light of my mind, fire of my frustration. My sin, my soul. Mi-cro-soft-word. The mouth contorts with anti-poetry. My. Crow. Soft. Word.") er en parodi på åpningen av Nabokovs Lolita.