Kompetanse- og anderledesfrykten

Nok en kronikk i Aftenposten: Frykten for de beste, et uttrykk for min frustrasjon med at flinke studenter og andre høykompetente utlendinger jeg kjenner ikke får jobber tilsvarende sitt kompetansenivå. Fenomenet har jo to sider: Dels er mange bedrifter redde for kompetanse, dels for utlendinger. Kombinasjonen ser ut til å være ekstra vanskelig.

Ikke det at jeg tror jeg kan endre noe ved å skrive dette, men det hjelper jo å få sagt det. Sånn rent personlig.

4 tanker på “Kompetanse- og anderledesfrykten

  1. Flott artikkel, Eirik, jeg tror den inneholder årets mest tullete sitat:
    «Folk fra gård har ikke så mange å spørre og er vant til å løse oppgavene selv, sier Bøen»
    Jeg regner med at når det ikke er flere søkere fra fra gårdsbruk begynner hodejegerne å jakte på rånere. 😉
    Med hensyn til temaet Espen skriver om har jeg følgende spørsmål til regjeringen, som vil forsøke moderat kvotering av innvandrere (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2159522.ece): Hvorfor moderat kvotering når det bare er å ansatte de best kvalifiserte (også når de har tilsynelatende fremmedkulturelle navn)?

  2. Har sett litt av kvart sjoelv som student. Eg hugsar korleis toppstudentar ved UiO maatte kjempe med nebb og kloer mot UDI som paa doed og liv ville kaste dei ut fleire gonger i aaret. Ein av dei jobbar no i sentralbanken i USA som toppforskar. Utruleg dumt aa ikkje setje pris paa desse gode studentane fraa utlandet.

Det er stengt for kommentarer.