Høydeskatt

N. Gregory Mankiw og Matthew Weinzierl har foreslått en skatt basert på kroppshøyde, ut fra teorien om at enhver variabel korrelert med inntekt kan brukes som basis for skattlegging. I USA (for voksne, hvite menn) tjener en høy person (over 183 cm) i gjennomsnitt 16% mer enn en lav person (under 175 cm).

Nå er dette paperet skrevet for å demonstrere et teoretisk poeng, og dessuten snakker vi om USA, ikke Norge, der lønnsforskjeller er adskillig mindre. Selv er jeg 192 cm og har ikke merket at det har gjort noe særlig utslag på inntjeningen.

1 tanke på “Høydeskatt

  1. Dette har jeg hørt om tidligere jeg og. Interessant vinkling på forskningen, og et eksempel på trynefaktor i praksis.
    Uansett; Hvordan kan du vite at det ikke har gjort utslag på inntjeningen? Strengt tatt vanskelig å vite hva man hadde tjent dersom man var under 175 høy, alt annet likt 😉
    Høyere personer utlyser vel en større autoritet vil jeg tro. Dessuten er det ikke til å nekte at dressen neppe ble sydd for den kortvokste mann.

Det er stengt for kommentarer.