Tenk fritt…

Thinkfree logoLeverte nettopp fra meg en liten artikkel om hvordan vi i stadig større grad får software levert og driftet over Internett. For moro skyld skrev jeg den i ThinkFree Write, som er Thinkfrees online Word-klone, lagret lokalt, tok den inn i Word for å kontrollere, før jeg sendte den avgårde. (Det finnes også en Excel-klone og en PowerPoint-klone, har ikke prøvd dem ennå. Kritikkene er imidlertid meget gode.)

I hvert fall Word-delen av ThinkFree er meget imponerende – den er i praksis lik Word, bruker litt lengre tid på å lagre, og endel tid på å starte opp første gangen (det er mye Java som skal lastes ned). Men når den først er igang, er den meget bra – og jeg har bestemt meg for at jeg ikke kommer til å innstallere Office når jeg en gang i tiden får meg en MediaCenter PC hjemme. For sporadisk eller mobil bruk, er ThinkFree uten tvil god nok – og den kan bare bli bedre.

Anbefales. 

3 tanker på “Tenk fritt…

  1. Regner med at du også har testet ut Writely og ajaxwrite? Sistnevnte krever ikke engang en login. Jeg faller i samme målgruppe som deg; jeg skal ikke kjøpe Office på min neste PC (som antagelig blir en Apple med Boot Camp).

  2. Det er en spennende utvikling ja. Selv har jeg brukt Writely en god stund og er meget fornøyd med det. Nå må jeg selvfølgelig også sjekke ut thinkfree.
    Gmail har forøvrig for lengst tatt knekken på Outlook på hjemmemaskinen.
    Jeg har også begynt å eksperimentere med Thumbstacks i stedet for PowerPoint…

  3. Har hørt om Writely, men ikke prøvet den. De andre kjenner jeg ikke – men det er jo bare flott at det er mange kandidater.

Det er stengt for kommentarer.