Møt Microsofts digitale visjon

Petter MerokNeste møte i Polyteknisk Forenings IT-gruppe er et møte som skulle ha stor almen interesse og dessuten er en UTMERKET anledning til å møte opp for å se om man har lyst til bli medlem.

Vertskap er Microsoft Norge, Lilleakerveien 6, Lysaker, tidspunktet er onsdag 19. april kl. 1700-1900, og temaet er Fremtidens digitale forbrukere – demonstrasjon og diskusjon.

Innleder til diskusjonen (og knottetrykker med masse ny teknologi) er Microsoft Norges direktør for Teknologiutvikling Petter Merok (som også er entusiastisk styremedlem av PFIT).

Bakgrunnen er følgende: Vårt digitale forbruksmønster er i endring – fra å bruke penger på digitale produkter til i stadig større grad kjøpe tjenester. Underholdning og kunnskap vil hentes inn via Internett, og medietilpassede datamaskiner vil stå sentralt.

Petter Merok vil snakke litt om Microsoft’s syn på utviklingen, demonstrere noen produkter, og invitere til diskusjon om hvordan vår fremtidige mediehverdag vil se ut og hvilke konsekvenser dette har for tjenestetilbydere og underholdningsprodusenter.

Vel møtt til en spennende diskusjon og et blikk inn i fremtiden slik Microsoft ser den! (Og – det glemte jeg å si – send en epost til PFs sekretariat hvis du har tenkt å komme.)

(Personlig kommer jeg til å følge svært godt med av rent personlige grunner – familien mener at far, som jobber med informasjonsteknologi i alle mulige former, har neglisjert underholdningssiden av IT-revolusjonen, siden vi fremdeles opererer med en 11 år gammel TV og en 300-kroners DVD-spiller. Jeg har hele tiden unnskyldt meg med at jeg venter på neste generasjons system, som vil gi oversikt i kabel-, plugg- og formatjungelen. Jeg vil ha en sentral server i huset med en enorm harddisk og all vår lyd og film (inkludert den vi lager selv) liggende for avspilling i ulike former. Hvor langt unna denne visjonen, til en noenlunde overkommelig pris, er vi? Dette er faktisk noe Microsoft jobber med og ser for seg, skal bli spennende å høre med Petter….)

Oppdatering 23. april: Dette var et svært morsomt møte, med god diskusjon og Petter begeistret hoppende frem og tilbake mellom skjermer og fjernkontroller. Eirik har en bloggpost og en Flickr-strøm. Min reaksjon var den samme som Eiriks – dette er teknologi som i og for seg ikke er særlig avansert, men som har kommet så langt på brukervennlighet at den kan innføres i et hjem uten å belaste familiens support- og driftsansvarlige mer enn dagens spaghettiløsning gjør. Tid for å tenke innkjøp, med andre ord.