De lesende analfabeter

Sven Kærup Bjørneboe legger ikke fingrene imellom i Dagbladet, der han argumenterer for fullstendig frislipp i markedet i stedet for de store forlagenes fokus på det han kaller "de lesende analfabeter."

Et fantastisk uttrykk, og meget presist. Bare sjekk Dagens Næringslivs "På Nattbordet"-spalte. Så får vi heller bære over med at Dagbladet omskriver det til "de lesende alfabeter"…

(Via depesjer.no). 

1 tanke på “De lesende analfabeter

  1. Bra! Kærup Bjørneboe var også en av de få som delte syn med undertegnede i angrepet på bransjeavtalen for 2 1/2 år siden, men som trakk seg fra «Holmgang»-debatten om emnet da han hadde opplevd for mye ubehag fra bransjehold. Jeg vet meget godt hva han sikter til…
    Nå er ikke han, Ivar Tronsmo eller undertegnede fullt så alene som vi en gang var: jeg snakket nylig med en fremtredende forsker på området (han får selv stå fram med navn når han føler behov for det) som sa rett ut at et frislipp langt var å foretrekke fremfor det halvveis regulerte markedet vi har idag. Mitt inntrykk er også at forfatterne som velger å gå til småforlag ofte blir tilhengere av fri konkurranse, av en eller annen merkelig grunn. 😉

Det er stengt for kommentarer.