Kinakålen ut av kinarestaurantene

Tor Andre har en oppfordring til folkeaksjon for skikkelig kinamat i Norge, og jeg kan bare erklære meg hjertens enig, etter å ha storkost meg med kinesisk og aseatisk mat i Boston, San Francisco, London og selvfølgelig Kina. Jeg tror hans teori om tidlig 80-talls billigmat tilpasset nordmenn og deretter manglende utvikling, men hvis du har litt romsligere budsjett, finnes jo Dinner i Stortingsgaten.

Men det jeg virkelig savner, er aseatiske lunsjrestauranter, gjerne små familiesteder med tilhørende utkjøring. Et års tid hadde jeg kontor utenfor MIT på Kendall Square i Cambridge. Hver lunsj kom en meget sliten kassebil med luke på siden fra restauranten Poppa & Goose, et respatexsted med utrolig vietnamesisk og kinesisk mat. Jeg pleide å spise Pad Thai for $3,50, med små reker, risnudler og sprø grønnsaker – og en spiseskje peanøttsaus nede i hjørnet. Fantastisk. Men så sto det som regel en 20-30 mennesker i kø foran akkurat denne bilen – som forøvrig hadde egen Internett-side tidlig i 1995 (takket være takknemlige MIT-studenter).

Skikkelige kinarestauranter selger lite alkohol, har spisepinner, og kinesiske tegn på menyen. Og ingen "Fortune Cookies". Finnes de i Oslo?

3 tanker på “Kinakålen ut av kinarestaurantene

  1. Dinner er jo i en klasse for seg, men for et par måneder siden var jeg på Oriental i Arbeidergata. Og det var bra!

  2. Dinner er veldig bra – god and, skikkelige grønnsaker og skikkelig krydret – men de er kanskje ikke så typisk Schezuan som de gir seg ut for.
    Pad Thai er min testrett for asiatiske restauranter.
    Godt å vite at folkeaksjonen sprer seg!

  3. Oriental eies av de samme folkene som driver Dinner. Holder noe dårligere kvalitet, men holder også til i rimeligere lokaler og har rettene på menyen er billigere.
    Et bra olabukse sted…

Det er stengt for kommentarer.