Skribenter og penger

John Scalzi, forfatter og blogger, har en interessant liten sak om hvor mye penger han tjener som skribent og hvordan han tjener dem. Jeg kjenner endel mennesker i USA som lever omtrent som ham (de fleste av dem skriver ikke skjønnlitteratur, men fagbøker og forskningsrapporter innen IT, ledelse, eller kommunikasjon), og synes han oppsummerer meget godt den holdning som må til for å kunne overleve både som forfatter og konsulent: Et balansert syn mellom hva markedet trenger og hva man selv vil (og ikke vil) gjøre. Samt at inntekt hverken bør være mål eller målestokk for ens egen selvfølelse.

Penger er ikke alt. Men det er en hygienefaktor – noe som skal være bra nok til at man slutter å bekymre seg om det og i stedet konsentrerer seg om kvaliteten av hva man holder på med.