Tom Friedman på video

Tom Friedman har snakket om The World is Flat på MIT – her er en video (ca. en time og et kvarter) med foredraget hans. MIT legger dette gratis ut, naturligvis, slik det sømmer seg en utdanningsinstitusjon.

Sentralt premiss, fra en indisk direktør: "The global economic playing field is being levelled, and you Americans are not ready."

Denne videoen er også verdt å se for presentasjonsteknikken – Friedman bruker ikke manus, forteller stort sett historier, og svarer på hvert spørsmål med eksempler. Hans språkfølelse og evne til å klargjøre er beundringsverdig.

(Se forøvrig denne artikkelen fra McKinsey Quarterly om "10 trends to watch in 2006". Bra sammendrag av mange utviklinger – jeg likte spesielt nummer 9, om polariseringen av selskapstyper (store og små) som jeg lenge har tenkt men ikke sett skrevet ut så direkte før) 

(Video tips via Stephen Downes