Hvorfor lære matematikk

Business Week math coverJeg sitter og spekulerer litt over hvordan man skal motivere tenåringer til å velge matematikk og realfag i videregående skole – og finner dette hovedoppslaget i Business Week, som burde være grunn god nok i seg selv. Glimrende. Steve Baker skriver forresten her om hvor vanskelig det var å la være å blogge om oppslaget, noe jeg kjenner meg igjen i.

Matematikk og realfag er fremtiden. Og nå skal jeg skrive noe om det.

(Takk til Jeff Jarvis.) 

1 tanke på “Hvorfor lære matematikk

  1. Ja, var artikkelen så veldig bra? «Matematikk er svaret – kva var spørsmålet?». Eg trur ikkje matematikk = språk, dette minner om AI-hysteriet på 60- og 70-talet. Men det stilna jo etter kvart.
    Du har vel høyrt om Autonomy, det er vel eit av dei beste eksempla på matematikk = språk.
    Var for nokre år sidan involvert i tilbod på noko som heitte «Sosial- og helseportalen» – ein portal 100% driven av Autonomy. Filosofien var «Look! No hands!». Den vart ein fiasko og vart stengt etter knapt eit par års drift.
    Matematikk er viktig, men det er mange andre fagområde også – lingvistikk for eksempel.

Det er stengt for kommentarer.