Bokfangst II

Etter en uke klistret til tastaturet var det på tide med et lite bokraid igjen, og denne gangen gikk turen til MIT Press Bookstore, som ligger på Kendall Square, i et lite lokale rett ved siden av T-baneoppgangen (ikke å forveksle med den "offisielle" universitetsbokhandelen MIT COOP som ligger rett over veien og heller ikke er dårlig.)

Denne gangen fikk jeg med meg:

  • Batelle, J. (2005). The Search: How Google and Its Rivals Rewrote the Rules of Business and Transformed Our Culture. London, UK, Penguin Portfolio. Denne har blitt hypet så det holder, men skal man studere teknologiutvikling så bør man jo få med seg det som skrives om et nytt og viktig firma. John Batelle har dessuten en bra blogg og var dessuten en av grunnleggerne av Industry Standard, et meget bra teknologi- og forretningsmagasin som dessverre gikk med i dot-com boomen.
  • Forbes, N. (2005). Imitation of life: How biology is inspiring computing. Cambridge, MA, MIT Press. Denne lille boken forsøker å forklare både hvordan data-design inspireres av biologi, bruker biologisk materiale, og bygger på biologiske prosesser; og skriver dessuten om hvordan biologiske mekanismer prosesserer informasjon. Spennende.
  • Kessler, A. (2005). How we got here: A slightly irreverent history of technology and markets. New York, HarperCollins. En kortfattet og langsiktig historie om alle de underliggende oppfinnelsene som måtte til før vi fikk moderne informasjonsteknologi. Muligens en grei bok for teknologiorienterte studenter.
  • Morville, P. (2005). Ambient Findability, O’Reilly. En spennende liten bok om hvordan det at vi kan finne ting fort endrer vårt forhold til informasjon og kunnskap.

Skulle gjerne ha kjøpt en hel del til, men vekt- og budsjettbegrensninger begynner å gjøre seg gjeldende. Hvorfor i huleste får man ikke kjøpt dette i Oslo? Eller får man det – finnes det kjempekvalitetsbokhandler som jeg ikke vet om?

Kvelden ble brukt til en hamburger på Mr Bartley’s Burger Cottage og en liten sving innom Harvard COOP, der jeg anskaffet Tom Friedman’s The World is Flat, som er litt av et adrenalinrush for folk som er opptatt av globalisering og teknologiutvikling. Kjempegøy.

3 tanker på “Bokfangst II

  1. Rapportér gjerne mer om jorda er flat-boka om du virkelig liker den, jeg har sett altfor mye harselas om den til å ta den helt alvorlig så langt …

Det er stengt for kommentarer.