PFIT om kunnskapsinnvandring

Her er et møte jeg har sett frem til å arrangere siden jeg begynte å interessere meg for vanskelighetene med å få gode folk inn i landet:
PFIT-møte om kunnskapsinnvandring
Onsdag 28 september kl. 1900 i PFs lokaler i Rosenkranzgt. 7
En diskusjon med direktør Trygve Nordby, UDI, teknologidirektør Dalip Dewan, Visma, og professor Kjetil Storesletten, UiO.
Norge konkurrerer, som alle andre land, om å tiltrekke seg folk med gode evner og viktige kunnskaper i en stadig mer mobil og global verden. I det siste har debatten gått om kunnskapsinnvandring – er det slik at vi i Norge holder de attraktive innvandrerne ute – eller ville de ikke komme hit selv om vi åpnet alle sluser? Hvordan er egentlig Norges politikk og regler for kunnskapsinnvandring, hva er konsekvensene av den, og hvilke endringer bør gjøres? Våre tre gjester har alle erfaringer og meninger om kunnskapsinnvandring:

  • Trygve G. Nordby ivaretar det statlige perspektivet: Han er direktør i UDI og har i en kronikk i Aftenposten argumentert for en oppmykning av innvandringsloven for å imøtekomme behovet for kunnskapsinnvandring
  • Dalip Dewan ser saken fra næringslivets side: Han er teknologidirektør i programvareselskapet Visma, selv innvandrer til Norge, og opplever jevnlig utfordringen med å rekruttere gode teknologer fra alle verdenshjørner og lose dem inn i en norsk hverdag
  • Kjetil Storesletten gir et akademisk perspektiv: Han er professor i sosialøkonomi ved UiO og har påvist hvordan Norge, i motsetning til USA, taper penger på sine innvandrere.

Etter en 15 minutters innledning fra hver deltaker blir det paneldebatt og etterhvert åpent for spørsmål fra salen.
Vi ønsker hjertelig velkommen!

2 tanker på “PFIT om kunnskapsinnvandring

Det er stengt for kommentarer.